Se schimbă conducerea Institutului de Oncologie din Iaşi la toamnă

miercuri, 05 august 2015, 01:56
2 MIN
 Se schimbă conducerea Institutului de Oncologie din Iaşi la toamnă

Managerul interimar Mirela Grosu nu crede că va candida. La fel susţine şi directorul medical, dr. Gabriel Dimofte.

Institutul Regional de On­cologie (IRO) va avea o altă echipă de conducere începând cu ultimul trimestru al anului. Managerul actual, ec. Mirela Grosu, nu a luat încă în considerare posibilitatea de a candida pentru încă un mandat la conducerea institutului a cărui activitate o coordonează din 2011, de la deschidere. Mai mult, dat fiind faptul că există posibilitatea ca managerul să renunţe să candideze, nici directorul medical, dr. Gabriel Dimofte, nu-şi va mai asuma responsabilităţile acestei funcţii. „Voi continua să coordonez activitatea spitalului de pe poziţia de director medical doar în combinaţia din prezent, adică doar împreună cu doamna manager, altfel voi renunţa. Nu sunt interesat să rămân pe această funcţie în alte circumstanţe, şi mai ales nu sunt in­teresat de funcţia de conducere propriu-zisă a institutului“, a spus dr. Gabriel Dimofte, di­rectorul medical al IRO.

Insti­tututul va avea o altă conducere din toamna acestui an, întrucât managerul care a câştigat postul prin concurs, ec. Mirela Grosu, a fost demisă din funcţie în luna mai de Ministerul Sănătăţii (MS). Acelaşi minister însă a numit-o pe ec. Mirela Grosu manager interimar până la organizarea unui nou concurs. „M-am prezentat la evaluarea anu­ală care se face tuturor ma­nagerilor de spitale din subordi­nea ministerului şi prin care se urmăreşte dacă au fost îndepliniţi indicatorii de performanţă. Fiecare manager are dreptul de a negocia unul dintre aceşti in­di­catori, iar eu făcusem din de­cembrie soli­citare pentru nego­cierea unuia, fără să transmit şi actul adiţional pentru că mă aşteptam să-l aibă acolo, la nivel de minister. În mai, când m-am prezentat la evaluarea pro­priu-zisă, m-au întrebat unde e actul adiţional şi pentru că nu l-am avut depus am fost demisă. Mi s-a părut un motiv pueril, însă acesta arată cât de importantă poate fi o hârtie“, a precizat ec. Mirela Grosu, ma­nager interimar al IRO.

Potrivit acestuia, Con­si­liul de Admi­nistraţie al spitalului se va întruni la finalul lunii au­gust pentru a stabili detaliile le­gate de organizarea şi desfăşu­ra­rea concursului pentru funcţia de manager.
 

Comentarii