De Business

Punem punctul pe știi

Serie nouă de cursuri pentru angajaţii firmelor locale, la Camera de Comerț

miercuri, 27 septembrie 2017, 11:17
2 MIN
 Serie nouă de cursuri pentru angajaţii firmelor locale, la Camera de Comerț

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi a lansat grila de toamnă a cursurilor de iniţiere şi perfecţionare. 

Cursul „Contabi­li­tate primară şi financiară, începe pe 28 septembrie. Este autorizat de către Au­toritatea Naţională pentru Calificări,  are o durată to­tală de 105 ore şi este de mare utilitate în ceea ce priveşte fundamentarea cunoştin­ţelor privind gestionarea contabilităţii unei firme.
 
„Toate cursurile organizate de Ca­me­ra de Comerţ şi Industrie Iaşi sunt adaptate la noutăţile din domeniile pe care le vizează şi vor avea un pronunţat caracter interactiv şi aplicativ. Înscrierile se rea­lizează online, pe site-ul nostru, www.cciasi.ro, iar cursurile se vor des­fă­şura la sediul Camerei de Comerţ. Sunt prevăzute reduceri de preţ pentru anumite categorii de sa­lariaţi, pentru şo­meri şi studenţi,  precum şi pentru înscri­erile colective, iar plata se poate face eşalonat, sub forma unui avans achitat până la începerea cursului şi a unei tranşe finale până la terminarea acestuia“, a declarat Adina Sardare, coordonatorul Centrului de Formare Profesio­nală al Camerei de Comerţ. Alte patru cursuri autorizate ANC sunt preconizate să înceapă în data de 5 octombrie: cursul de Expert achiziţii publice, cu o durată de 44 de ore, cursul de Specialist în managementul deşeurilor, cu o durată de 25 de ore, cursul de Inspector SSM (Securitate şi Sănătate în Muncă), cu o durată de 88 de ore şi cursul de Expert Fiscal, cu o durată de 32 de ore. 
 
După un examen susţinut în faţa unei comisii ieşenii vor primi certificate de ab­solvire recunoscute de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei. Cursurile se adresează atât firmelor, pentru pregă­tirea şi perfec­ţionarea personalului, cât şi persoanelor fizice individuale care vor şanse mai bune pe piaţa muncii. Cei care doresc să urmeze aceste cursuri pot accesa calendarul complet pe www.cciasi.ro. (Paula TROFIN)

Comentarii