Serii de experimente de chimie inedite, pe scenă, pentru elevii ieşeni

luni, 06 iunie 2016, 01:52
2 MIN
 Serii de experimente de chimie inedite, pe scenă, pentru elevii ieşeni

Proiect inedit, la care au participat în jur de 800 de elevi de la şcolile din judeţul Iaşi, dar şi din judeţele vecine. „Eprubetă cu ştafetă“ a fost implementat între 1 ianuarie  şi 29 mai şi a constat în experimente chimice deosebite desfăşurate în laboratoarele liceelor şi şcolilor generale efectuate de studenţii Asociaţiei Studenţilor Chimişti din Iaşi. Elevii pasionaţi de chimie  au fost interesaţi deoarece o parte dintre substanţele folosite pentru experimente nu se găsesc în licee. 

În această perioadă au avut loc aproximativ 30 de sesiuni de experimente, o sesiune având 45 de minute, la care au participat aproximativ 800 de elevi din diferite şcoli şi licee, atât din judeţul Iaşi, cât şi din judeţele limitrofe. Printre şcolile şi liceele implicate în proiect se află Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gh. Mârzescu“, Liceul Tehnologic „Petru Poni“, Şcoala Gimnazială nr. 1 Zorleni, Colegiul „Costache Negruzzi“, Colegiul „Mihai Eminescu“, Şcoala „Alexandru cel Bun“ Iaşi, Şcoala Gimnazială „Deleni“ Iaşi etc.

„Prin intermediul proiectului depus în cadrul Fondului Ştiinţescu, dorim să stârnim curiozitatea elevilor de a cerceta, de a căuta şi de a pune în practică ideile pe care aceştia cu siguranţă le au, sprijinindu-i din toate punctele de vedere. Acesta este un proiect interdisciplinar, un proiect care solicită beneficiarului direct să gândească şi să se implice, este de asemenea un proiect care dezvoltă abilităţile practice ale elevilor, implicându-i activ în cadrul acestuia. În toate cele menţionate, Asociaţia Studenţilor Chimişti Ieşeni are experienţa necesară, fiind formată din studenţi ai Facultăţii de Chimie, dar şi participând la experimente în aer liber (Noaptea Cercetătorilor 2013, 2014, 2015), dar şi experimente în laboratoare, atât în cadrul orelor, cât şi în timpul liber dedicat voluntariatului“, a precizat Răzvan Costin, reprezentant al Asociaţiei

. Proiectul s-a finalizat cu Gala care a avut loc pe scena Casei de Cultură a Studenţilor. Aici, elevii, dar şi orice iubitor al acestei discipline, au putut fi martorii unui spectacol ştiinţifico-chimic. Proiectul este finanţat din Fondul Ştiinţescu, care este finanţat la rândul său de Romanian-American Foundation, Fundaţia Comunitară Iaşi, Amazon, Centric IT Solutions, eMAG, ENDAVA, Hackerspace, JCI Iaşi, RomSoft, Scc Services, Sprocket, Xerox, BASF Romania şi Merck Group Romania.

 

Comentarii