De Sănătate

Punem punctul pe știi

Sistemul de sănătate e off-line

miercuri, 12 octombrie 2016, 20:14
1 MIN
 Sistemul de sănătate e off-line
Cardul de sănătate nu funcţionează încă de luni dimineaţă, din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente, după cum au transmis încă de luni dimineaţă, cei de la Casa de Asigurări de Sănătate. Aceştia au menţionat că serviciile medicale vor fi efectuate în modul off-line.

„Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale, prescrierii reţetelor şi eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul off-line“, au precizat reprezentanţii CNAS.

Astfel, serviciile din acest interval vor trebui încarcăte pe platforma informatică în maximum trei zile lucrătoare pentru ca serviciile să poată fi decontate. În cursul zilei de marţi, sistemul a fost în continuare nefuncţional. Medicii de familie susţin că acesta a început de vineri să funcţioneze greoi, când pentru validarea unei reţete au aşteptat şi câte 20 de minute, şi că de atunci au fost nevoiţi să reprogrameze cazurile mai puţin grave. 

Comentarii