Sunt fraţi gemeni identici, şi totuşi diferenţa dintre ei este de 24 de zile

joi, 12 iunie 2014, 09:17
1 MIN
 Sunt fraţi gemeni identici, şi totuşi diferenţa dintre ei este de 24 de zile

O femeie a născut gemeni univitelini la o diferenţă de 24 de zile într-un spital din Boston, dintre care primul după doar 24 de săptămâni de sarcină, potrivit ziarului Boston Globe, citat joi de agenţia EFE.

Mama, Lindalva DaSilva, în vârstă de 35 de ani, de origine braziliană, a fost internată cu contracţii la spitalul Tufts din Boston. Având în vedere că bebeluşii erau prematuri, medicii au decis să declanşeze naşterea unuia dintre ei, iar pe celălalt să-l lase să se dezvolte în continuare.

Naşterile premature la mai puţin de 24 de săptămâni de sarcină sunt foarte problematice şi au o rată de supravieţuire de 50 %.

Alexandre s-a născut la 27 februarie, cu o greutate de doar 745 de grame şi a fost instalat imediat într-un incubator la secţia de terapie intensivă, în timp ce mama a aşteptat să intervină din nou contracţiile pentru a-l putea naşte pe al doilea copil.

După 24 de zile s-a născut Ronaldo, geamănul lui Alexandre, la acelaşi spital şi cu o greutate de 1,4 kilograme. ‘Un geamăn s-a născut iarna, iar celălalt primăvara’, a declarat Lindalva DaSilva ziarului Boston Globe.

Medicii au anunţat că cei doi bebeluşi evoluează bine şi că vor putea fi externaţi înainte de 18 iunie, data prevăzută iniţial pentru naşterea lor. (Agerpres)

Comentarii