SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ. Nu mai există interes la Iaşi pentru Facultatea de Construcţii

luni, 22 septembrie 2014, 01:57
3 MIN
 SURPRIZĂ NEPLĂCUTĂ. Nu mai există interes la Iaşi pentru Facultatea de Construcţii

Cele mai multe locuri neocupate la sesiunea de toamnă au fost la Facultatea de Construcţii.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi a rămas cu aproape jumătate din locurile de la buget, scoase la concurs pentru admiterea din toamnă la licenţă, neocupate. Univer­sitatea nu va primi finanţare pentru peste 450 de locuri bugetate, pe care nu a reuşit să le ocupe cu studenţi, înscrierile încheindu-se la finalul săptămânii trecute. Din cele 970 de locuri la buget şi 369 la taxă scoase pentru candidaţi, doar 611 au fost ocupate, 512 la buget şi 99 la taxă. Iar numărul locurilor rămase libere ar putea creşte deoarece calculele sunt realizate înainte ca studenţii să confirme locurile, existând posibilitatea ca aceştia să îşi retragă dosarul sau să se fi înscris, pentru siguranţă, la mai mult de o facultate.

Automatica şi Calcu­la­toarele şi Arhitectura nu au avut scos niciun loc la concurs fiindcă toate au fost ocupate din vară, iar Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehno­logia Informaţiei a avut 36 locuri la taxă pe care s-au înscris 30 de viitori studenţi. Facultatea de Construcţii şi Instalaţii a organizat admiterea doar în sesiunea de toamnă, pregătind 307 locuri la buget şi 88 la taxă, pe care s-au înscris doar 96 de candidaţi. O situaţie similară este şi la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Me­diului, unde pe 126 de locuri la buget şi 46 la taxă s-au înscris doar 42 de candidaţi. O concurenţă mare a existat doar pe locurile de la buget ale Facultăţii de Mecanică, unde 80 de viitori studenţi şi-au depus dosarul pentru 12 locuri finanţate de către stat şi 83 la taxă.

În ceea ce priveşte înscrierile de la ciclul de masterat, care continuă până pe data de 24 septembrie, până vineri se depuseseră 439 de dosare pe 500 de locuri bugetate şi 867 de locuri la taxă. Momentan există 157 de locuri libere la buget, studenţii mai putând să se înscrie până miercuri, inclusiv. Cele mai multe locuri rămase libere sunt la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, unde pe cele 364 de locuri la buget şi 132 la taxă s-au înscris doar 223 de studenţi.

Weekend-ul trecut au început să se afişeze şi primele rezultate de la înscrierile la licenţă. La Facultatea de Mecanică, spre exemplu, a existat doar un singur student care a avut media de admitere peste 9, respectiv 9.10, în timp ce ultima medie de la taxă a fost de 6.01. La Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, la Ingineria Instalaţiilor, cea mai mare medie de la buget a fost 8,73, în timp ce la taxă, unde au fost doar doi studenţi, s-a intrat cu 7,32 şi 6,92. La celălalt domeniu de la Construcţii şi Instalaţii, Inginerie Civilă, au fost două medii peste 9 la buget, 9.02 şi 9.24, în timp ce la taxă, unde au intrat doar zece studenţi, cea mai mică medie a fost 6.21. Interesant este că cea mai mare medie de admitere la această facultate a fost la taxă, 9.75, însă studentul realizase probabil o altă facultate, la buget, înainte de a se înscrie anul acesta.

Până ieri seară urmau a se afişa rezulatele la toate facultăţile, la licenţă, urmând ca studenţii nemulţumiţi să poată depune contestaţie în cursul zilei de astăzi.

Comentarii