De Sănătate

Punem punctul pe știi

Teama de nebunii agresivi şi hachiţele conducerii au răbufnit la Spitalul Grajduri

marți, 25 octombrie 2016, 01:53
2 MIN
 Teama de nebunii agresivi şi hachiţele conducerii au răbufnit la Spitalul Grajduri

Cadrele medicale de aici au declanşat ieri un protest spontan.

Aproximativ 60 de angajaţi de la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri au declanşat ieri o acţiune de protest spontană, pe fondul unor nemulţumiri mai vechi, surse din interior menţionând că este vorba despre un conflict intern care mocneşte de mai mult timp. Angajaţii au reclamat mai multe aspecte care nu le permit să îşi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă, dar şi faptul că există o comunicare deficitară cu conducerea unităţii, în principal cu managerul Victor Idriceanu. Una dintre principalele probleme pe care aceştia au ridicat-o este faptul că numărul angajaţilor este unul mic comparativ cu nevoile pe care unitatea medicală le are, fiind vorba de o unitate cu 250 de paturi, în care sunt internaţi în momentul de faţă peste 350 de pacienţi, şi doar 150 de angajaţi.

„Au fost situaţii în care doi angajaţi au fost cu 14 pacienţi în oraş, de exemplu, la Spitalul de Pneumoftiziologie pentru radiografii. Închipuiţi-vă că două femei nu îi pot stăpâni pe toţi, unul dintre ei a şi fugit. Nu este o situaţie prea plăcută. De asemenea, o asistentă şi o infirmieră se ocupă şi de 70 de pacienţi, cu probleme psihice, cu problemele penale”, a precizat Iulian Cozianu, liderul federaţiei Sanitas, filiala Iaşi. De asemenea, angajaţii susţin că problema este în principal una de comunicare, şi că se simt „hărţuiţi, ameninţaţi şi mai ales nedreptăţiţi că prevederile regulamentelor interne se aplică discreţionar”. 

O altă problemă pe care au reclamat-o aceştia este lipsa apei potabile, unitatea medicală nefiind racordată la reţeaua centralizată. Astfel, consumul de apă potabilă pentru angajaţi şi pacienţi este asigurat prin apă îmbuteliată, iar apa menajeră este preluată din fântâni cu hidrofor, încă de la înfiinţarea spitalului. De asemenea, aceştia au mai reclamat şi faptul că există întreruperi în ceea ce priveşte furnizarea curentului electric. Ieri a ajuns la spitalul din Grajduri şi dr. Liviu Stafie, directorul DSP, care a promis că în cursul zilei de astăzi se va întâlni cu conducerea unităţii, dar şi cu reprezentanţii sindicali, pentru a discuta punctual despre problemele existente. 

Comentarii