Tempestini bate la uşa granzilor

marți, 16 februarie 2016, 02:43
2 MIN
 Tempestini bate la uşa granzilor

 Pilotul român de origine italiană s-a clasat pe locul  IX la clasa WRC 2 în Raliul Suediei. Simone vizează titlul mondial de juniori

 
Sébastien Ogier s-a impus, în Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Pilotul francez, component al echipei Volkswagen Motorsport, a fost cronometrat cu o oră, 59 de minute şi 47 de secunde. Podiumul la general a fost completat de Hayden Paddon (Hyundai Motorsport), la 29,8 secunde de primul loc, şi de Mads Ostberg (M-Sport WRT ), la 55,6 secunde de prima poziţie. Este pentru prima oară când Hyundai Motorsport reuşeste să obţină două podiumuri consecutive în WRC şi este, de asemenea, cel de-al doilea podium pentru noua generaţie a modelului i20 WRC, model care şi-a făcut debutul luna trecută în Raliul Monte-Carlo. Clasamentul general al piloţilor este condus de către Sébastien Ogier, cu 56 de puncte. Andreas Mikkelsen se află pe locul II, cu 33 de puncte, iar Mads Ostberg ocupă poziţia a treia, cu 27 de puncte. În clasamentul constructorilor, Volkswagen Motorsport este pe primul loc, cu 54 de puncte. Hyundai Motorsport ocupă locul 2, cu 49 de puncte, iar Volkswagen Motorsport II completează podiumul, cu 30 de puncte.
Sébastien Ogier, câştigător în 2015 al Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), s-a impus şi în prima etapă din 2016, Raliul Monte-Carlo. Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial de Raliuri FIA, este programat în perioada 3 – 6 martie.
La categoria WRC, pilotul italo-român Simone Tempestini s-a clasat pe locul IX în Raliul Suediei la categoria WRC 2, etapa a doua a Campionatului Mondial de Raliuri. Aflat la a doua participare cu modelul Ford Fiesta R5, echipajul Napoca Rally Academy, format din Simone Tempestini şi Matteo Chiarcossi, s-a clasat pe locul IX în WRC 2 şi pe locul 20 în ierarhia generală din Raliul Suediei. “Ne aşteptam la un raliu foarte dificil, complet diferit faţă de ceea ce speram, dar în final nu a fost atât de rău. Am abordat totul pas cu pas şi am încercat să creştem ritmul de la o probă la alta”, a spus Simone Tempestini. În 2015, Simone Tempestini a devenit cel mai tânăr deţinător al titlului în Campionatul Naţional de Raliuri al României, la vârsta de 21 de ani. “Obiectivul nostru principal este titlul mondial la juniori şi abia aştept să ne duelăm cu rivalii noştri din această competiţie. Mă simt pregătit pentru această luptă şi sper ca la final de an să putem sărbători un titlu mondial”, a mai adăugat Simone Tempestini, după Raliul Suediei. Echipajul Napoca Rally Academy va reveni în Campionatul Mondial de Raliuri în prima parte a lunii mai când va concura în Raliul Portugaliei (19 – 22 mai), prima etapă care contează în Junior WRC din actualul calendar competiţional.
 

Comentarii