Tragedie în tenisul românesc! Florenţa Mihai, prima finalistă a României la Roland Garros, în 1977, a încetat din viaţă în această dimineaţă

miercuri, 14 octombrie 2015, 12:23
1 MIN
 Tragedie în tenisul românesc! Florenţa Mihai, prima finalistă a României la Roland Garros, în 1977, a încetat din viaţă în această dimineaţă

Sportul românesc a primit în această dimineaţă o grea lovitură. Florenţa Mihai (60 de ani), prima finalistă a României în turneul de simplu de la Roland Garros, a decedat în urma unei boli incurabile. În ultimii ani, legenda tenisului românesc a făcut parte din conducerea Federaţiei Române de Tenis, ca antrenor federal. 

"Este o pierderea grea pentru tenisul românesc. Toţi am pierdut în primul rând o mare prietenă. Florenţa Mihai a fost o mare campioană, care a ajuns inclusiv în finala de la Roland Garros", ne-a declarat George Cosac, preşedintele FR de Tenis. 

Florenţa Mihai a fost una din cele mai mari talente pe care le-a avut tenisul românesc, întreaga carieră fiind dedicată sportului alb, fie din postura de jucătoare, fie din cea de antrenor, fie din postura de conducător al FRT.

În 1977, Florenţa Mihai a jucat nu una, ci două finale la Roland Garros. În turneul de simplu, reprezentanta României a pierdut în trei seturi finala cu Mima Jausovec, 2-6, 7-6, 6-1. În finala de la dublu-mixt, în care a făcut pereche cu Ivan Molina, Florenţa Mihai şi partenerul au cedat cu 7-6, 6-3 în faţa lui John McEnroe şi Mary Carillo. 

Textul integral, pe prosport.ro

Comentarii