Trei accidente rutiere într-o singură oră la Iaşi! Unul a fost provocat de o ţigară

vineri, 25 octombrie 2013, 01:50
3 MIN
 Trei accidente rutiere într-o singură oră la Iaşi! Unul a fost provocat de o ţigară

Ieri-dimineaţă, în numai o oră, au avut loc trei accidente în judeţ, cu trei victime.

Trei ieşeni au fost răniţi ieri-dimineaţă în trei accidente produse în judeţul Iaşi. Primul dintre ele a avut loc la ora 7.20, la o intersecţie de pe Calea Chişinăului, unde un bărbat şi o femeie care circulau cu mopedul au fost izbiţi de un Opel. Motoscuterul era condus de Constantin C., de 62 de ani, şi avea ca pasager pe soţie. El nu a acordat prioritate unui autoturism şi au fost loviţi. Femeia a căzut de pe motoscuter şi s-a ales cu un picior rupt, fiind transportată la spital de un echipaj SMURD.

Al doilea accident a avut loc la Moţca, în jurul orei 8, când o şoferiţă începătoare a scăpat în maşină ţigara pe care o fumase şi pe care a vrut s-o arunce pe geam, moment în care a lăsat volanul din mâini, în încercarea de a recupera ţigara, intrând pe contrasens. Autoturismul ei, un Volkswagen, a fost izbit de un Opel condus de un funcţionar al Primăriei Moţca, care circula din sens opus. Şoferiţa se numeşte Roxana Isachi, de 27 de ani, şi este funcţionară la o bancă din Paşcani. „Tânăra de 27 de ani conducea un autoturism prin localitatea Moţca, iar într-un moment de neatenţie nu a mai controlat volanul şi a intrat pe contrasens, fiind lovită de un alt autoturism, condus de Constantin B., de 40 de ani. În Opel se mai aflau trei persoane, respectiv o femeie şi doi copii de 10 şi 7 ani, iar în autoturismul Volkswagen o tânără de 15 ani, pe bancheta din spate. În accident a fost rănită fetiţa de şapte ani, aflată în Opel. Pe numele şoferiţei Ana Maria I. a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a declarat Alexandru Chelaru, purtător de cuvânt al Poliţiei. Pacienta a ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe în stare gravă, fiind intubată şi ventilată mecanic. „A fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, hematom subdural, traumatism toraco-abdominal şi o luxaţie la nivelul degetului mic de la mâna stângă. A fost internată la secţia de Anestezie-Terapie Intensivă, în comă indusă. A fost stabilizată şi nu se impune în acest moment o intervenţie chirurgicală“, a declarat dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii „Sfânta Maria“.

Al treilea accident a avut loc în Bucium, la ora 8.20, când o autoutilitară încărcată cu carcase de porci s-a răsturnat în curbele din Bucium. Poliţiştii au spus că şoferul avea viteză iar maşina a intrat în balans, apoi s-a răsturnat. Traficul a fost îngreunat timp de o oră. Şoferul a fost rănit şi transportat la spital. „Tânărul de 31 ani a ajuns la noi policontuzionat, cu traume la nivelul toracelui şi la nivelul şoldului, iar momentan se află sub observaţie medicală. El este conştient şi stabil hemodinamic, respectiv respirator“, a declarat dr. Gabriel Perianu, medic primar de urgenţă în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Comentarii