De Business

Punem punctul pe știi

Un ieşean lansează un UBER pentru reclame

marți, 22 martie 2016, 02:50
3 MIN
 Un ieşean lansează un UBER pentru reclame

Un tânăr ieşean va lansa în capitala Moldovei un serviciu unicat în România, prin care şoferii vor putea face bani dacă îşi vor lipi pe maşinile personale autocolante ale unor branduri cunoscute. Serviciul AdSharing va fi implementat prin intermediul unui start-up înfiinţat săptămâna trecută de tânărul George Adumitroae, care a mai primit în trecut o finanţare nerambursabilă de 20.000 de euro pentru deschiderea unei agenţii creative.

Ce facem noi? Conectăm brandurile cu şoferii obişnuiţi printr-o platformă de advertising care permite advertiser-ului să plătească servicii corecte, iar şoferului să încaseze bani, fără să ia pe cineva în maşină sau să-şi modifice în vreun fel traseul său zilnic. E ca un fel de UBER pentru reclame, disponibil pentru prima dată în Iaşi”, şi-a descris activtiatea George Adumitroae, care se prezintă ca fiind „om de bază la AdSharing”. Cu alte cuvinte, şoferii interesaţi de acest proiect, vor trebui să permită lipirea unui autocolant pe maşina personală, iar brandul pe care îl promovează îl va răsplăti pentru reclama făcută în plimbările prin oraş în funcţie de kilometrii parcurşi şi, chiar dacă într-un procent mai mic, de zonele pe unde circulă.

De asemenea, şoferul va avea instalată o aplicaţie care, după ce este pornită, va înregistra distanţa parcursă. „Treaba e destul de simplă, te înscrii în aplicaţie şi începi să faci bani fără să faci nimic în plus faţă de programul tău obişnuit. Nu trebuie să iei oameni în maşină, nu trebuie să plăteşti nimic şi nu vei avea probleme. Tot ce e nevoie să faci este să porneşti aplicaţia de fiecare dată când te urci la volan. În primul rând, după ce te înscrii în program şi primeşti aplicaţia, vei conduce 50 de kilometri pentru ca noi să putem analiza rutele tale şi campaniile care se potrivesc cu profilul tău. După aceşti 50 de kilometri de probă, vei putea accesa campaniile disponibile”, potrivit unui anunţ de pe pagina oficială AdSharing. Ulterior, şoferii îşi pot alege ce companie vor să promoveze şi, în cazul în care corespund cerinţelor, vor fi chemaţi să le fie personalizată maşina gratuit. Din acel moment, dacă vor porni aplicaţia, fiecare distanţă parcursă va fi remunerată în baza unui calcul efectuat la început, în funcţie de mai mulţi indicatori (cât de mare este pachetul de colantare, numărul de kilometri parcurşi etc).

„De ce e tare să fii în AdSharing? faci bani, conducând oriunde. E ca un fel de ride-sharing pentru reclame, diferenţa fiind că traseul îl stabileşti tu; în funcţie de consum, poţi ajunge chiar să-ţi plăteşti combustibilul din banii noştri. Practic, mergi gratis cu maşina; ai acces la bonusuri şi provocări locale şi, în funcţie de topul lunar, poţi câştiga şi premii atractive precum city-breakuri sau accesorii pentru maşina ta”, se mai arată în descrierea de pe pagina AdSharing. Ieşenii care doresc să facă parte din program, deja se pot înscrie pe site-ul adsharing.ro.  

 

 

Comentarii