Un nou cabinet de Endocrinologie, Nutriţie şi Diabet se va deschide la Spitalul CFR

joi, 23 februarie 2017, 02:50
2 MIN
 Un nou cabinet de  Endocrinologie, Nutriţie şi Diabet se va deschide la Spitalul CFR

Acesta era dotat încă de acum aproximativ 3 ani, dar nu era dat în folosinţă din cauza lipsei de personal.

Cabinetul de Endocrinologie, Nutriţie şi Boli Metabolice de la Spitalul Căi Ferate (CF) Iaşi, despre care „Ziarul de Iaşi“ relata în luna septembrie a anului trecut că stă nefolosit de mai bine de trei ani, va fi dat în folosinţă de la 1 martie. De curând au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de medic specialist endocrinolog şi medic specialist diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. „Postul de medic endocrinolog era ocupat deja prin contract de prestări servicii, iar acum a fost confirmat pe post. Sperăm ca în curând să dăm cabinetul în folosinţă, iar astfel pacienţii care vor avea nevoie de consultaţii să nu mai plece către alte unităţi medicale“, a precizat dr. Mihai Glod, managerul spitalului.

Astfel, medicul endocrinolog al Spi­talului CF Iaşi va fi Emilia Ghiţă, iar me­dicul specialist diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice va fi Andreea Petruşcă. Cabinetul a fost reabilitat în urmă cu câţiva ani, fiind vorba de o investiţie de 25.000 de euro, însă până acum nu a funcţionat din cauza lipsei de personal. Pacienţii care ajung la unitatea medicală şi care suferă de diabet sunt redirecţionaţi către Spitalul „Sf. Spiridon“, pentru consult şi tratament, pe baza unei înţelegeri între cele două spitale. La acel moment, situaţia a fost cauzată de blocarea posturilor, dar şi de faptul că există puţini medici cu această specializare.

 După ce va fi dat în folosinţă, se va lucra în două ture, dimineaţa urmând să fie acordate consultaţii pentru endocri­nologie, iar după-amiaza să fie rezervată pentru bolile de nutriţie şi bolile metabo­lice.  

Comentarii