Un preot şi-a înmormântat soţia sub geamurile locatarilor. Scandal la Cluj

luni, 24 august 2015, 17:14
2 MIN
 Un preot şi-a înmormântat soţia sub geamurile locatarilor. Scandal la Cluj

Scandal intr-un cartier din Cluj: locatarii sunt nemultumiti ca preotul bisericii din zona si-a inmormantat sotia chiar in curtea lacasului de cult.

Oamenii spun ca nu sunt de acord ca de fiecare data cand deschid ferestrele sa dea cu ochii de mormantul preotesei. De parte lor este si legea care interzice de anul trecut ca inhumarile sa se faca in alta parte decat in cimitirele autorizate. Singurii care ii tin partea preotului sunt superiorii lui de la Mitropolie care i-au dat binecuvantarea acestuia sa isi ingroape sotia aproape de biserica, scrie stirileprotv.ro.

Zilele trecute preotul a ramas vaduv, dupa ce sotia lui in varsta de 68 de ani s-a prapadit. Cum parintele slujeste de ani buni la Bisercica din cartierul Grigorescu din Cluj, si-a dorit sa o ingroape crestineste in curtea lacasului de cult. A primit si binecuvantarea Mitropolitului Andrei Andreicut pentru acest lucru:

Bogdan Ivanov, purtator de cuvant al Mitropoliei Clujului: " Nu a incalcat nicio lege preotul, este o distanta considerabila fata de locuinte. Curtea bisericii este un loc sacru iar el nu a incalcat nicio lege.

Nimeni n-a crezut ca acest lucru va starni furia vecinilor care locuiesc la cateva zeci de metri de mormant. "Uitati, deschid geamul si vad mormantul”, spune unul dintre ei. “Aici mancam, e o imagine macabra".

"Nu mi se pare normal, multi locatari nu sunt de acord, i-am vazut ca intr-o noapte au sapat mormantul”, spune o vecina. “De ce nu l-au facut in cimitir?" “Eu la oras n-am mai vazut asa ceva", declara alt locatar dintr-o cladire din cartier

Autoritatile spun ca preotul nu a cerut nicio solicitare scrisa pentru Directia de Sanatate Publica ca sa isi inhumeze sotia. In plus, legea le interzice de anul trecut apartinatorilor sa isi ingroape rudele in afara cimitirelor autorizate.

Dorina Duma, director DSP Cluj: “O lege data anul trecut spune clar ca o persoana poate fi inmormantat numai in cimitire autorizate si la o distanta de minim 100 de metri de locuinte. Vom face verificari”

Zilele urmatoare, o echipa formata din Inspectori ai Directiei de Sanatate Publica vor veni aici si vor verifica daca s-au respectat toata conditiile impuse de lege. In functie de rezultatele anchetei, autoritatile ar putea lua si masuri.

Comentarii