Un ţăran din Botoşani a strâns sute de mii de euro online. Ce idee a avut

luni, 12 octombrie 2015, 08:48
2 MIN
 Un ţăran din Botoşani a strâns sute de mii de euro online. Ce idee a avut

Vlad Plăcintă, agricultor într-un cătun din Botoşani, înfăptuieşte miracole cu discreţie. A pus la punct o platformă de donaţii unică în România şi a strâns sute de mii de euro, cu ajutorul cărora a salvat până acum vieţile a 50 de copii grav bolnavi. 

Vlad Plăcintă are 29 de ani, este căsătorit şi locuieşte în satul Boscoteni, comuna Frumuşica, un cătun situat la 37 de kilometri de municipiul Botoşani. Este agricultor, la fel ca aproape toţi consătenii. După o zi grea de muncă, însă, Vlad se retrage în camera sa şi, din faţa calculatorului, începe o altă misiune: salvează vieţi de copii. Alături de mama şi de fratele său, toţi săteni din Boscoteni, au fondat o asociaţie umanitară, „Salvează o inimă“, care beneficiază de singura platformă din ţară pentru strângerea donaţiilor online în timp real.

Misiune începută cu un blog religios Vlad Plăcintă, fondatorul asociaţiei, spune că de mic a visat să-i ajute pe ceilalţi. Abia după 23 de ani, prin intermediu internetului, a început să-şi pună visele în practică. „Eu sunt pasionat de calculatoare şi am făcut un blog acum şase ani, care se numea «Botoşăneanul ortodox», unde am postat apeluri umanitare.

Pe lângă faptul că prezentam articole religioase, am zis să caut ajutor şi pentru nevoiaşi, în special pentru copii“, povesteşte Vlad Plăcintă. A urmat, în anul 2012, o experienţă care i-a schimbat viaţa lui Vlad Plăcintă. Mergând în pelerinaj la mănăstirea Zosin, din judeţul Botoşani, a descoperit o familie care căuta ajutor pentru copilul lor de numai 1 an şi 4 luni, bolnav de tetrapareză spastică.

 
 

Comentarii