Vandam, ţinut de judecători departe de arme şi de senatorul Agrigoroaei

luni, 27 iulie 2015, 01:55
2 MIN
 Vandam, ţinut de judecători departe de arme şi de senatorul Agrigoroaei

Aceştia au decis prelungirea măsurilor preventive a controlului judiciar. Interlopul din clanul Tănase se află în conflict cu senatorul Agrigoroaei din cauza casei executate a acestuia din urmă

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar impusă interlopului Vandam Constantin. Tânărul din clanul Tănase, cercetat pentru furt, distrugere şi tulburare de posesie a contestat în instanţă măsura însă a fost refuzat de judecătorii Curţii de Apel Iaşi.

Astfel, acesta va fi obligat în continuare să se prezente regulat la Poliţie şi are şi o serie de interdicţii, printre care şi cea de a purta arme. Procurorii au încercat acum câteva săptămâni să obţină arestarea lui Vandam, însă au fost refuzaţi de judecători. “În cursul lunii ianuarie 2015, prin distrugerea zidului despărţitor, împreună cu alte persoane, membri ai familiei sale au ocupat imobilul aparţinând numitului S.C. aflat în posesia legitimă a  persoanei vătămate A.I. (n.r. – senatorul Ionel Agrigoroaei) şi prin efracţie au pătruns în încăperile imobilului, de unde au sustras şi distrus bunuri, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu estimat de aceasta la valoarea de 50.000 euro”, au precizat procurorii.

Vandam se află în conflict deschis cu senatorul Ionel Agrigoroaei, mărul discordiei dintre cei doi fiind o umpărat o parte a vilei în urma unei executări bancare asupra senatorului, ar acum revendică întreaga casă.
 
CITEŞTE ŞI:

 
În premieră la Iaşi, un parlamentar local a solicitat alaltăieri protecţia SPP după ce unul dintre cei mai activi membri ai clanului Tănase l-a ameninţat cu moartea. Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaie a depus în aceeaşi zi o plângere şi la Poliţie, pentru ameninţare şi distrugere, invocând unele acte de intimidare desprinse din tehnicile mafioţilor sicilieni. Romii i-ar fi spus soţiei sale că “e păcat că trebuie să moară atât de tânără”. În curtea vilei i-a fost săpată o groapă, despre care i s-a spus că îi va fi mormânt.
 

 

Comentarii