VIDEO: Mii de explozii în Beijing. Filmare din avion

miercuri, 25 februarie 2015, 12:12
2 MIN
 VIDEO: Mii de explozii în Beijing. Filmare din avion

Sărbătoarea de 4 iulie, de independenţă, a americanilor pare lipsită de fast în comparaţie cu ce se întâmplă în Beijing când începe la ei Anul chinezesc.

Noaptea de miercuri spre joi, de săptămâna trecută, a fost filmată dintr-un avion ce se pregătea să aterizeze la Beijing, la miezul nopţii.

Mii de artificii în tot oraşul şi dau senzaţia că oraşul este în plin război.

Anul Nou Chinezesc, cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor, a început pe 18 februarie. În cele 15 zile de festival, chinezii din lumea întreagă respectă câteva tradiţii şi obiceiuri vechi de secole. Fiecare familie trebuie să facă o curăţenie generală în casă, pentru a îndepărta necazurile din anul care se încheie. De asemenea, locuinţele sunt împodobite cu decoraţiuni din hârtie roşie, iar oamenii îşi fac cadouri şi întâmpină Anul Nou cu artificii şi petarde, pentru alungarea răului.

Pe masa de Ajun, chinezii obişnuiesc să pună carne de raţă, care este asociată cu fertilitatea, carne de pui pentru a se bucura de prosperitate şi sănătate în noul an, un amestec de legume care aduce armonia în casă şi mere pentru pace şi înţelepciune.

În prima zi din noul an, chinezii se abţin să consume carne, convinşi fiind că acest lucru le va asigura o viaţă lungă şi fericită. Următoarele zile sunt rezervate vizitelor în familie: copiii îşi vizitează părinţii şi naşii, oferindu-le cadouri.
 

 

Comentarii