Viză în 48 de ore: Aşa doreşte Parisul să stimuleze turismul chinez în Franţa

marți, 14 ianuarie 2014, 10:04
2 MIN
 Viză în 48 de ore: Aşa doreşte Parisul să stimuleze turismul chinez în Franţa

Parisul îşi propune să crească masiv numărul de turişti chinezi în Franţa şi a decis să le acorde acestora vize în termen de 48 de ore, începând cu 27 ianuarie, data la care se vor aniversa 50 de ani de relaţii între cele două ţări, a anunţat luni ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius, relatează AFP.

‘Peste 1,2 milioane de turişti chinezi au venit în Franţa anul trecut şi sperăm că aceste cifre vor creşte masiv în următorii ani’, a declarat ministrul francez, prezentând principalele evenimente care vor fi organizate anul acesta pentru marcarea celor 50 de ani de relaţii bilaterale.

‘Cu această ocazie se va lansa şi o campanie de promovare a turismului în Franţa, destinată publicului chinez’, a afirmat Fabius. ‘Dorim să facilităm şi să amplificăm, cu aceste ocazii, schimburile personale între popoarele noastre’, a continuat şeful diplomaţiei franceze, adăugând că, în acest sens, începând cu 27 ianuarie, vizitatorii chinezi vor beneficia de un proces rapid de obţinere a formalităţilor necesare sejurului acestora în Franţa, de doar 48 de ore.

Până în prezent, termenul de obţinere a vizei era de circa zece zile sau chiar mai mult, în perioadele turistice de vârf, menţionează agenţia franceză de presă.

‘Dorim să le permitem intelectualilor, antreprenorilor, cercetătorilor, artiştilor şi studenţilor noştri, tinerilor şi celor mai puţin tineri, chinezi şi francezi, să dezvolte schimburile între ei’, a afirmat Fabius.

În urmă cu 50 de ani, la 27 ianuarie 1964, generalul Charles de Gaulle stabilea relaţii diplomatice cu Republica Populară Chineză. El a fost, de asemenea, primul lider al unei ţări occidentale care a luat această iniţiativă ‘cu caracter vizionar’, potrivit ministrului francez.

‘Cultura şi schimburile umane rămân la baza relaţiei noastre’, a continuat Laurent Fabius, subliniind că, în China, peste 100.000 de persoane învaţă limba franceză în prezent, o cifră în creştere rapidă, iar în fiecare an numărul studenţilor francezi în China – 35.000 în prezent – creşte puternic, cu circa 10% pe an. (Agerpres)

Comentarii