Zeci de bariere la trecerile cu cale ferată în Iaşi, nu şi în locul tragediei din Uricani

miercuri, 23 iulie 2014, 09:53
2 MIN
 Zeci de bariere la trecerile cu cale ferată în Iaşi, nu şi în locul tragediei din Uricani

Printre acestea sunt şi traversările dintre Leţcani şi Podu Iloaiei, pe drumul european. Locul în care s-a produs tragedia cu 11 morţi, de la Uricani, nu se află pe listă.

Cele mai riscante treceri la nivel cu calea ferată din judeţ urmează să fie prevăzute cu semibariere. Poliţia Rutieră a semnalat un risc ridicat de accidente la trecerea la nivel cu calea ferată din Leţcani, Podu Iloaiei, Ciurea, Piciorul Lupului şi Scânteia, precum şi cea din zona Paşcani. Acestea ar urma să fie semnalizate cu semibariere.

„În judetul Iaşi, avem 5 intersecţii de drum cu calea ferată unde noi am propus instalarea de semibariere, propunere care a fost avansată şi de către Prefectură. Mai mult, am avut două întâlniri până în prezent cu reprezentanţi ai Guvernului şi suntem optimişti că în viitor această problemă va fi rezolvată“, a precizat comisarul Liviu Zanfirescu, şeful Poliţiei Rutiere din Iaşi.

Instalarea semibarierelor ar urma să se facă conform unui plan de măsuri comun, realizat împreună cu CFR şi Regio Trans. În ultimii ani, au avut loc două accidente extrem de grave la trecerea de cale ferată din judeţul Iaşi: tragedia de la Scânteia, în urma căreia au murit 14 persoane, şi accidentul de tren de la Uricani, din septembrie anul trecut, care s-a soldat cu 11 persoane decedate. La acest din urmă loc nu vor fi semibariere, acesta negăsindu-se pe lista celor cinci treceri propuse, din cauza traficului redus. Aici însă au fost montate limitatoare de viteză.

„Trecerea de la Antibiotice-Uricani este o problemă rezolvată, nu cred că mai este nevoie de semibariere. Nu ar fi rău să se instaleze acolo, dar este traficul redus. Trebuie să ne gândim în primul rând la bariera de la Leţcani, Podu Iloaiei, unde avem un trafic intens şi permanent pe DE 583“, a spus comisarul şef Zanfirescu.

Comentarii