La Universitatea „Cuza”, studentii vor fi evaluati pe parcursul semestrului

vineri, 26 iunie 2009, 16:50
2 MIN
 La Universitatea „Cuza”, studentii vor fi evaluati pe parcursul semestrului

Incepind de anul viitor, studentii de la Universitatea "Al.I. Cuza" nu vor mai avea 14 saptamini de scoala si doua de sesiune, ci 16 saptamini de activitate didactica si evaluare, la un loc. Evaluarea va fi realizata tot prin lucrari practice, lucrari de seminarii ori examene, dar pe tot parcursul anului universitar.

Senatul universitatii a votat joi schimbarea structurii anului academic. In noua structura nu mai apare sesiunea de restante, insa facultatile pot hotari crearea unei sesiuni de reexaminare la sfirsitul fiecarui semestru, pina la senatul urmator, din luna iulie. 

Conform noii structuri a anului academic, ambele semestre vor avea cite 16 saptamini de activitate didactica si evaluare. In primul semestru vor fi 3 saptamini vacanta de iarna, de unde conducerea facultatilor, particular, poate hotari sa renunte la una din ele, pentru a o transforma in sesiune de restante. In semestrul II, studentii vor avea o saptamina vacanta de Pasti, iar la sfirsitul semestrului, doua saptamini de practica. Din aceste doua saptamini, fiecare facultate in parte poate transforma o saptamina in sesiune de restante.

"Se mentin in continuare aceleasi forme de examinare, aceleasi instrumente de evaluare, precum lucrari practice, de seminar si examene, si se introduce evaluarea cunostintelor pe tot parcursul semestrului. La ultimul curs, studentii vor sustine o lucrare scrisa finala, care va reprezenta in jur de 30% din nota finala. In programa analitica urmeaza sa se stabileasca termenele de examinare pe parcursul semestrului", a declarat prof.dr. Vasile Isan, rectorul universitatii.

"Ne avantajeaza examenele cu bucati mult mai scurte din materie, studentii vor fi in avantaj. Facultatile care vor, isi vor putea stabili o saptamina de restante. Noi, teoretic, vom avea o saptamina de restante pe semestrul I, dar cred ca vom putea lua o saptamina de restante si pentru semestrul II. Fiecare facultate va vota o singura varianta valabila pentru toate specializarile", a spus prof.dr. Dumitru Ginju, decanul Facultatii de Chimie.

In senatul urmator, din luna iulie, se va decide forma finala a perioadei de evaluare, pentru fiecare facultate in parte, in aceasta noua structura.

Comentarii