20.000 de seringi cu virful bont, extrem de dureroase, au invadat Iasul

miercuri, 11 iunie 2008, 21:28
2 MIN
 20.000 de seringi cu virful bont, extrem de dureroase, au invadat Iasul

Spitalul de Urgente "Sf. Ioan" este in criza de seringi din cauza firmelor distribuitoare. Conducerea institutiei spitalicesti este nevoita sa returneze seringi in valoare de 250 de milioane de lei vechi din cauza ca acestea nu pot fi utilizate pe pacienti. Problema majora ar fi din cauza acelor, care nu sint destul de fine pentru ca pielea pacientului sa nu fie lezata.

Altfel decit in oferta

In urma licitatiei facute prin Sistemul Electornic de Achizitii Publice (SEAP), personalul spitalului a avut surpriza sa primeasca altfel de seringi decit cele prezentate in oferta. "Inainte de licitatii, s-a prezentat un fel de seringa cu un ac perfect normal pentru actele medicale, iar cind am primit marfa, am constatat ca acele nu corespund cu cele prezentate anterior. Asa ca acum avem seringi, dar nu avem ce face cu ele, nu putem sa le folosim. Trebuie sa trimitem inapoi peste 20.000 de seringi", a explicat dr. Lucian Popa, managerul Spitalului de Urgente "Sf. Ioan".

In momentul de fata, in acest spital se folosesc seringi din vechiul stoc, insa acesta este pe terminate. In cazul in care procedurile de inlocuire a seringilor proaste vor dura mai mult, personalul medical va trebui sa foloseaca pe pacienti si seringile primite. "Noi o sa le folosim si pe acestea daca va fi nevoie, pentru ca nu putem sa sistam activitatea medicala, insa ele nu sint bune pentru ca sint traumatizante pentru pacienti. Nu au acul bine ascutit, nu sint bine finisate si traumatizeaza tegumentul la perforare, ceea ce nu este normal", a adaugat dr. Luncian Popa.

In urma licitatiei, la Spitalul de Urgente a iesit cistigatoare firma Sanevit Arad, care a facut si livrarea pachetelor cu seringi. In urma sesizarii facute de conducerea spitalului, firma distribuitoare a dat vina pe producatorul acelor. "In adresa trimisa ca raspuns ne-au spus ca ei sint doar distribuitori, iar firma care le-a produs este alta, din strainatate, si ei nu isi asuma calitatea marfii. Nici noi, cind vin cutiile, nu putem sa verificam toate echipamentele sanitare sa vedem daca ele corespund cu cele prezentate la licitatie. Urmeaza sa returnam marfa si sa demaram procedurile pentru o noua achizitie", a completat dr. Lucian Popa.

Comentarii