Primii gospodari ai urbei au iesit la plantat de puieti

marți, 27 martie 2001, 23:00
2 MIN
 Primii gospodari ai urbei au iesit la plantat de puieti

Primii edili ai urbei nu au uitat ca ne aflam in plina "Luna a padurii" si, urmind exemplul presedintelui tarii si al primului ministru, au iesit ieri la sadit de puieti, pentru a oferi la rindul lor un exemplu de urmat brailenilor.
Actiunea "sa plantam un pomisor, pentru al sanatatii urbei viitor" s-a derulat imediat dupa sedinta Comisiei Administrative. Unii membrii ai Comisiei au spalat repede putina, asa ca la indemnul prefectului Viorel Popescu au raspuns subprefectul Didina Stanescu, primarul Anton Lungu, viceprimarii Stoica Ciuperca si Radu Musat, secretarul Primariei, Iorga Stoian si consilierul prefectului Radu Smochina. Toti acestia s-au deplasat pe "Esplanada" si au purces la treaba.
Chiar daca gropile erau deja sapate, cel mai destoinic in minuitul lopetii s-a dovedit a fi Viorel Popescu, care a dat gata imediat un bradut si un pui de tei. "Asta mi-a fost meseria. Eu am plantat suprafete intregi de pomi, de livezi", a precizat prefectul, adaugind ca fiecare ar trebui sa faca acest lucru in fata casei, in fata blocului, acolo unde traieste. La mica distanta isi desfasura activitatea subprefectul Didina Stanescu. Aici, operatiunea se derula mai greu, motiv pentru care Viorel Popescu a aruncat "din goana lopetii" un "daca se lucra la norma, muream de foame".
Fara sa ia in seama rautatea sefului, subprefectul a spus ziaristilor care misunau prin preajma ca puietul sadit cu greu va purta numele de "Teiul lui Staneasca" si ca, "atunci cind voi fi baba, am sa vin la el, sa vad daca il mai gasesc".
Urmatorul in topul eficientei a fost primarul Anton Lungu. Foarte preocupat sa "dea viata" unui tei, mai agil decit se poate banui, il apostrofa de zor pe responsabilul cu udatul. "Ce tot mosmodesti acolo, vino si toarna apa mai repede!", s-a otarit Lungu.
Dupa definitivarea lucrarii, primarul s-a destanuit jurnalistilor: "Am plantat puieti in paduri, dar si in alte locuri, pina in clasa a 4-a. Era bine si pentru localitate, si pentru tara si pentru noi. Acum ne-am cam boierit. Nu mai raspundem la astfel de apeluri decit foarte greu. Nici macar in curtile scolilor. Ne e jena sa iesim la treaba. Lucrul asta nu este bun si sper ca noul inspector scolar sa-si intre in atributii."
Spusele primarului au fost competate de Viorel Popescu. "Inainte, in scoli se faceau astfel de actiuni. Imi aduc aminte ca adunau mult floare de tei si de salcim. Se depozita la scoli, se usca, era valorificata si constituia venituri pentru acestea", a concis prefectul.
In celelalte zone ale perimetrului de plantat, actiunea s-a desfasurat in liniste: "militareste", pentru viceprimarul Stoica Ciuperca, "cultural", pentru omologul sau Radu Musat, "juridic", pentru Iorga Stoian si "jurnalistic", in cazul purtatorului de cuvint al Prefecturii, Radu Smochina. Oricum, norma a fost aceeasi pentru toti, un bradut si un tei. Si a fost indeplinita! (Mircea CIUCASU)

Comentarii