Noapte furtunoasa la Petrotub

joi, 05 iulie 2001, 23:00
2 MIN
 Noapte furtunoasa la Petrotub

Joi, 5 iulie, la Petrotub, a avut loc Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor societatii. Punctul cel mai fierbinte al discutiilor a fost mult aminata schimbare a componentei Consiliului de Administratie (CA) al societatii. Dupa mai bine de sapte ore de discutii, intr-un vacarm general, reprezentantul APAPS, Gheorghe Anton Stoica, ne-a spus ca nu se ajunsese la nici o concluzie. "Nu pot sa fac declaratii de presa acum! Dupa ce se incheie sedinta, vom putea da mai multe amanunte!", a spus, la inchiderea editiei, reprezentantul APAPS Bucuresti.
Actionarii au pus in discutie alegerea Consiliului de Administratie a firmei, a Comisiei de Cenzori si a cenzorului exern independent; aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli rectificat, pe anul in curs; aprobarea programelor de obiective si criterii cuantificabile privind reducerea creantelor si platilor restante, a pierderilor inregistrate, precum si cresterea productivitatii muncii; aprobarea casarii unor mijloace fixe; aprobarea actualizarii organigramei de functionare a societatii, vinzarea locuintelor caminului de nefamilisti; vinzarea cladirii si terenului aferent fabricii de oxigen.
Pina acum, in componenta CA erau sapte reprezentanti: Dorel Birsan Romano – reprezentant FPS si manager al societatii; Andrei Dimitriu – reprezentant FPS; Valerian Anghel – reprezentant FPS; Viorel Cazimirovici – reprezentant FPS, Toader Dumitrache – reprezentant SIF Moldova si Radu Munteanu – reprezentant al actionarilor cuponari. In cadul sedintei CA din 10 aprilie, Andrei Dimitriu a anuntat faptul ca se retrage din aceasta functie. Tot atunci si-a facut aparitia si reprezentantul APAPS Bucuresti la Petrotub, Anton Gheorghe Stoica, sef de sectie la Umaro. Desi AGA de la Petrotub se tinea, in mod obisnuit, la Casa de Cultura a Sindicatelor, de aceasta data, asteptindu-se probabil la o disputa apriga, conducerea societatii a decis ca AGA sa se desfasoare la sediul administrativ al societatii. Conform declaratiei purtatorului de cuvint, AGA s-ar fi putut tine la sediul din Roman sau la Casa de Cultura doar in cazul in care salile de sedinte ale fabricii deveneau neincapatoare. (M.R.)

Comentarii