Ce facem cu zerul scurs de la brinza de casa?

vineri, 25 iulie 2008, 19:10
1 MIN
 Ce facem cu zerul scurs de la brinza de casa?

Aruncat de gospodine cind fac brinza de casa, zerul este "recuperat" de medicina naturala moderna si ridicat la rangul de panaceu. El e bogat in vitamina B2, in calciu, zinc, potasiu, proteine usor asimilabile, acid orotic (care favorizeaza absorbtia mineralelor si vitaminelor) si acid lactic (implicat in ultima vreme din ce in ce mai mult in lupta impotriva cancerului).

Inclus in cele mai recente produse pentru slabit americane, extrasul din zer are si virtuti de regularizare intestinala si hepatica, antialergice (psoriazis), anti-reumatice.

Daca doriti sa va remineralizati si sa scapati de citeva kilograme adunate in timpul ultimelor luni, efectuati o cura de zer – un pahar dimineata si unul inaintea mesei de prinz, timp de o luna. Fiind fragil, preparati-l o data la doua zile si pastrati-l la frigider.

Vom aminti aici si de zerul de la casul de oi care este un excelent ingredient pentru ciorbele de vara. Daca aveti posibilitatea sa folositi acest zer, nu uitati ca ajutorul lui este nepretuit: este foarte bogat in vitamine si mai ales mineralele necesare organismului.

Comentarii