Ce stim si ce nu stim cind pielea isi pierde frumusetea?

vineri, 07 mai 2010, 16:16
3 MIN
 Ce stim si ce nu stim cind pielea isi pierde frumusetea?

Pielea, invelisul exterior al corpului, este interfata intre corpul fizic si mediul ambiant, este considerata a fi expresia condensata a planului emotional care se manifesta la exterior.

Aspectul exterior, impresia pe care o lasam celorlalti poate fi o adevarata obsesie sau un mijloc de a ne impune, de a ne evidentia.

Cine are probleme cu pielea?

Persoanele obsedate de impresia celorlalti, marcate de nesiguranta, agitate, preocupate de detalii, pot avea leziuni ale pielii cu crapaturi, descuamari, aspect uscat, culoare inchisa.

Persoanele care incearca sa se impuna profitind de aspectul exterior, ascunzindu-si adevaratele intentii, pot avea leziuni ale pielii de natura  inflamatorie insotite de eruptii, escoriatii, furuncule.

Acneea poate fi expresia unor conflicte interioare intre manifestarea personalitatii si dezacordul celorlalti. Minia, nemultumirea, gelozia, orgoliul pot fi cauza unor senzatii de arsura, mincarime cu sau fara leziuni la nivelul pielii.

Reprimarea emotiilor poate genera aparitia de furuncule, abcese, chisturi. Persoanele iritabile si hipersensibile pot fi afectate mai des de eruptii eritematoase intens pruriginoase.

Alergia poate fi generata de imposibilitatea de a se acomoda la o anumita schimbare de mediu, de respingerea unui nou mod de viata, de lipsa de flexibilitate.

Toate afectiunile prezentate pina acum, dupa cum se observa, au o componenta emotionala, care, daca este nerezolvata, pielea isi va reveni la la forma initiala numai pentru scurt timp, afectiunea reaparind dupa o vreme.

Cum tratam bolile pielii?

Tratamentul afectiunilor dermatologice vizeaza dezintoxicarea organismului, de aceea medicii dermatologi recomanda in paralel cu tratamentul medicamentos si un regim alimentar. Insa aceste afectiuni pot fi rezolvate si cu ajutorul terapiilor complementare. Astfel plantele sint de un real ajutor ajutind la indepartarea vulnerabilitatii la nivelul pielii.

Terapia prin Reiki si cristaloterapia sint alte doua moduri in care putem ajuta pielea sa se refaca. Pentru partea emotionala consulatrea unui psihoterapeut ajuta la vindecarea componentei emotionale. Numai privind holistic intreaga problema de sanatate, aceasta poate fi tamaduita astfel incit in organism sa se reinstaleze armonia.

Buruieni medicinale bune pentru epiderma

Plantele folosite in tratamentul afectiunilor dermatologice sint cele cu gust amar, deoarece produc detasare si astringent pentru ca scad vulnerabilitatea. Pentru aplicatii locale se pot folosi: musetelul, coada soricelului, galbenelele, frunzele de mur, patlagina, morcovii.

Sint interzise: fumatul, alcoolul, carnea, alimentele conservate, grasimile de origine animale, zaharul, ciocolata. In leziunile uscate se pot folosit aplicatii locale cu ulei de susan, de masline, de nuci, de migdale sau de soia.

Pentru tenurile predispuse la acnee, dermatite, eczeme sint indicate "apele aromatice" preparate din 20 picaturi de ulei din flori de trandafiri, levantica sau portocal in 100 ml apa plata. Vasul din sticla se tine la intuneric 3-5 zile se agita din cind in cind si se filtreaza prin hirtie de filtru.

Terapii complemetare

Terapia prin Reiki ajuta pilea sa isi refaca textura in urma unei acnee chistice, a ranilor, sau al altor leziuni la nivelul pielii.

Cu ajutorul cristalelor se pot indeparta ridurile, un tratament complet aducind si stralucire tenurilor ofilite. Tratamentul se repeta la sase luni.

O dieta echilibrata si care contine multe legume si fructe proaspete va ajuta copul sa elimine toxinele astfel ca epiderma va incepe sa aiba o textura sanatoasa si un aspect placut. (Eugeniu RADULESCU, www.bioenergoterapia.ro)

Comentarii