Citeva retete de preparate reci pentru zile calde

Subtitlu

vineri, 01 iunie 2007, 18:40
2 MIN
 Citeva retete de preparate reci pentru zile calde

Salata verde cu oua tari:

Frunzele de salata spalate si scurse se aranjeaza pe un platou. Se adauga ceapaa verde taiataa bucatele cu tot cu cozi si ridichi de luna taiate rondele. Se completeaza cu oua fierbinti tari taiate felii si masline. Separat se prepara un sos din galbenusuri  de ou rascopt frecate intr-o farfurie  cu sare, piper si mustar dupa gust impreuna cu uleiul turnat putin ssi zeama de la o lamiie. Se toarna sosul peste salata de pe platou. Se orneaza cu patrunjel si marar verde tocate marunt. Se serveste imediat.

Crap la cuptor:

Crapul curatat se sareazaa si se pune in tava de la cuptor, unsa cu ulei. Se toarna peste peste o cana de ulei si se pune la cuptor sa se rumeneasca. Cind s-a rumenit  se adauga deasupra inca o cana de vin, citeva boabe de piper si o foaie de dafin si se mai lasa pina scade aproape complet. Se poate servi cu mamaliguta calda, sau cu garnitura de orez.

Brinza cu smintina si fructe:

Brinza de vaci dulce foarte proaspata si bine scursa de zer se freaca pina la omogenizare cu smintina si zaharul pudra vanilat. Fructele: zmeura, capsuni sau fragi, dar se pot folosi si banane si stafide, se spala, se curata de codite si se taie bucati mici acolo unde e cazul. Se serveste intr-un vas de sticla, asezate in straturi alternative cu pasta de brinza si smintina.

Pe timp calduros e bine sa se evite pe cit posibil consumul bauturilor alcoolice. Sint preferabile apele minerale dupa masa si bauturile din fructe in restul zilei. Consumul de apa in timpul mesei este contraindicat, mai ales pe canicula. Pofta buna!

Comentarii