Drojdia de bere, buna la toate

vineri, 16 mai 2008, 16:12
2 MIN
 Drojdia de bere, buna la toate

Desi o cunoastem toti ca pe un ingredinent indsipensabil in aluatul piinii sau al cozonacului, nu stim insa si faptul ca aceasta ciuperca este un adevarat miracol.

Datorita continutului sau important si in proportii ideale de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9) sau mineraleler: crom, zinc, seleniu, fier si acizi aminati, drojdia de bere este un complement alimentar ideal, care poate singura aduce ameliorari in diverse afectiuni: diabet zaharat, astenie fizica si intelectuala, la copii in perioada de crestere, crampe musculare, stres, afectiuni neurologice, infectii repetate, tulburari menstruale si menopauza, anemie, intretinerea tenului si a parului.

Singura ei contraindicatie este in candidoze, pe care le poate agrava. Cun sintem intr-o perioada in care fructele de-abia incep sa creasca o cura de drojdie de bere asigura necesarul de vitamine si saruri minerale de care organismul are nevoie. Este un foarte bun stimulent pentru sistemul imunitar dar si in cazul anemicilor. Poate fi consumata in diverse forme in cure de la citeva zile pina la o luna.

Cel mai usor este de a consuma drojdia uscata pudrata pe salate, 3 lingurite pe zi, cure de o luna.

In amestec cu miere de albine, o lingura de miere cu o bucatica de drojdie cit o nuca, se obtine o pasta numai buna pentru,  curele de patru zile pe luna.

Indicatiile terapeutice ale drojdiei de bere sint si dietetice, bazindu-se indeosebi pe bogatia de vitamine, in special din grupa B.  Doua lingurite de parf de drojdie de bere dizolvate in apa plata calduta consumate intre mesele principale. Recomandata mai ales pentru obezi si in curele de slabire.

Toate elementele din grupul vitaminelor B sint indispensabile cresterii parului. Astfel ca regasim drojdia de bere in preparate farmaceutice recomandate impotriva caderii parului, deteriorarii structurii lui dar si a tulburarii de crestere ale unghiilor. Drojdia de bere poate fi folosita si extern, ca ingredient pentru prepararea cremelor si mastilor pentru oraz, git si decolteu. Indiferent de componentele pe care le contin, acestea se lasa pe fata 30 de minute, dupa care se spala cu apa plata calduta. Aceste masti, pe baza de drojdie de bere, sint hranitoare pentru pielea fetei sau al corpului atunci cind este folosita in bai. Se folosesc o data pe saptamina.

100 grame de drojdie de bere contin: 

* de 10 ori mai multa vitamina B1 decit piinea integrala; 

* de 20 de ori mai mult acid folic decit taritea de griu; 

* de 5 – 10 ori mai mult acid pantotenic decit cerealele 

* de doua ori mai multa vitamina B2 decit ficatul; 

* de 10 ori mai multa vitamina B6 decit carnea.

Comentarii