Flori de dovlecel umplute cu hamsii si mozzarela

Subtitlu

vineri, 06 iunie 2008, 16:16
1 MIN
 Flori de dovlecel umplute cu hamsii si mozzarela

Bucataria italiana ofera multe suprize celui care o incearca. Astfel ca, pe linga traditionalele paste si pizza, italienii maninca diferite inflorescente ale legumelor. Florile de dovlecel sint apreciate pentru aroma lor suava.

Florile se culeg imbobocite si se desfac. Se spala bine in special in interior dupa care se pot umple cu o compozitie din diverse legume, carne, peste sau brinza. Reteta originala italiana propune ca umplutura hamsii si mozzarela.

Ingrediente: 10 flori de dovlecel, cite 2-3 hamsii pentru fiecare floare, o bucatica de mozzarela in fiecare floare, un galbenus de ou, sare, oregano, piper. Mozzarela poate fi inlocuita cu cascaval.

Umplutura din hamsii si cascaval se impatureste in petalele florilor de dovlecel, se trec prin galbenus batut amestecat cu oregano, piper si sare, apoi prin pesmet si se prajesc. Se consuma de preferinta reci ca si aperitiv. (Georgeta MoroSan, Iasi)

Comentarii