Legume verzi pentru orice tip de ten

Subtitlu

vineri, 26 ianuarie 2007, 17:59
2 MIN
 Legume verzi pentru orice tip de ten

* Un morcov ras se amesteca cu o lingurita de zeama proaspata de lamiie. Acest amestec se aplica pe obraz si dupa 20 de minute se indeparteaza iar obrazul se tamponeaza cu o solutie obtinuta dintr-o lingura de cimbru oparita cu doua linguri de apa clocotita.
Doua legume care contin sulf sint prazul si ridichile. Acestea combat cosurile.

* Citeva ridichi de luna rase se stoarc si apoi se spala tenul cu zeama lor. Se tine asa 10 minute, apoi se sterge cu un tampon cosmetic.

* Citeva bucati de praz se oparesc si se aplica caldute direct pe fata. Se tin 25 de minute, apoi se indeparteaza legumele si se spala cu musetel.

* O masca simpla se prepara dintr-o laptuca oparita, frecata cu o lingura de lapte si cu o lingurita de ulei de masline. Se intinde pe ten si decolteu si se lasa sa actioneze 30 de minute, dupa care se aplica comprese cu infuzie de musetel.

* O ridiche neagra se rade si se stoarce printr-un tifon. Ceea ce ramine se incalzeste si se farimiteaza ca un piure. Se aplica caldut pe obraz, timp de 20 de minute. Se spala obrazul cu zeama de ridichi si timp de 10 minute se intretine cu aceasta zeama obrazul ud. Se spala apoi cu apa in care s-a dizolvat o lingura de bicarbonat.

* Pentru tenuri uscate si ridate: infuzie slaba de podbal, frunze si flori, o lingura planta la 100 ml apa clocotita. Se aplica comprese.

* Intretinerea tenurilor uscate sau sensibile si pentru intinderea ridurilor se spala fata cu decoct de sunatoare realizat din 2-3 lingurite planta la 200 ml apa, fiert cinci minute sau se aplica comprese timp de 20 de minute cu infuzie din sunatoare realizata din 2-3 linguri planta la 250 ml apa clocotita, care se lasa 20 de minute acoperit si apoi se strecoara lichidul.

Comentarii