Mincaruri pentru postul Craciunului: musaca de cartofi cu ciuperci

Subtitlu

vineri, 01 decembrie 2006, 16:22
2 MIN
 Mincaruri pentru postul Craciunului: musaca de cartofi cu ciuperci

Musacaua, se zice, este facuta din carne si cartofi si este unsa cu unt. Mai mult, se inneaca in smintina si i se adauga oua fierte ca de’, trebuie cineva sa simta si prezenta lor acolo.

Musacaua cu ciuperci se maninca calda aproape fierbine. Si este facuta cu ciuperci si cartofi si innecata in bulion rosu si dulceag. Acest fel se prepara usor si este destul de simplu. Gustul deosebit il capata de la condimentele puse acolo atit cit sa-ti atraga nasul si sa te imbie la mincat.

Cantitatile necesare: 750 g ciuperci, 1 kg cartofi, 2 cepe, 4 linguri ulei, 1-2 linguri bulion rosu si dulce, 100 g soia vita granule, 1 cana de supa de zarzavat, sare, cimbru, piper, verdeata, pesmet.

Din cartofi preparati un piure gros fara lapte si fara unt. Ciupercile curatite, bucata cu bucata, spalati-le si dati-le pe masina de tocat impreuna cu ceapa. Pastrati, totusi, citeva ciuperci intregi. La sfirsit vom orna cu ele musacaua. Soia vita granule moaiata cu supa de zarzavat si adaugati-o apoi peste ciuperci si amestecati-o bine. Apoi potriviti de sare, piper si cimbru. Verdeata marunt taiata adaugati-o in compozitie.

Intr-o forma pentru cuptor unsa bine cu ulei si presarata cu pesmet, puneti apoi un strat de piure, unul de ciuperci si acoperiti totul cu restul de piure. Bulionul subtiat cu apa turnati-l peste musaca in asa fel incit toata sa fie acoperita. Ornati compozitia din forma cu ciupercile ramase si cu verdeata si dati-o la cuptor pina se rumeneste bine deasupra.

Ei, ce ziceti? Este usor de tinut postul acesta cu asa mincare. Pofta buna!

Comentarii