Prin respiratia abdominala se pot inlatura emotiile negative

vineri, 02 iulie 2010, 22:16
3 MIN
 Prin respiratia abdominala se pot inlatura emotiile negative

Sintem in plin sezon al emotiilor. Emotii ale sfirsitului de an scolar. Emotii pentru un nou inceput. Premiere, examen final de licenta, teste nationale, repartizare computerizata, titularizare, bacalaureat, admitere, vacanta. Emotii pe care corpul nostru le resimte in mod diferit, la nivelul constientului si subconstientului.

Subconstientul controleaza bataile inimii, respiratia, fiziologia glandelor endocrine. La acest nivel sint stocate amintirile, emotiile individuale si colective. Subconstientul are posibilitatea de a ne proteja de traume, pericole, dureri, prin „ingroparea" unor amintiri traumatice care ne-ar provoca suferinta. Tulburarile emotionale reprimate pot genera, insa, perturbari energetice. Emotiile puternice pot afecta in egala masura atit corpul fizic, cit si corpurile subtile.

Corpul emotional este interfata dintre corpul fizic si cel spiritual. La acest nivel se gaseste o asa-zisa memorie astrala, care are o banda de frecventa superioara frecventei cimpului eteric. Aici clarvazatorii pot identifica „istoria emotionala" a vietilor noastre, scrisa cu iubire, ura, deznadejde, sacrificiu, impliniri.

Impotrivirea de a simti emotii negative poate genera perturbari energetice la nivelul corpului fizic. Intensitatea perturbarii energetice se amplifica pina la a tulbura buna functionare a organelor sau chiar leziuni ale acestora.

Prezentul trebuie trait fara a reactualiza suferinte din trecut. Si aceasta deoarece emotiile negative ale trecutului scad din energia cu care ar trebui sa traim prezentul.

Pentru a anihila urmele mai putin placute ale trecutului, eficienta este o metoda japoneza, de a dezvolta iubirea in scopul de a infringe ura, frica, invidia. Astfel ca subconstientul poate fi reprogramat incit programele care genereaza conflicte personale, probleme de sanatate sa fie modificate sau evitate. Se pot inlatura emotiile negative, amintirile traumatice, conceptiile limitative care genereaza probleme de sanatate cu ajutorul tehnicilor ce au ca scop constientizarea emotiilor negative si a blocajelor generate de acestea.

Cum folosim respiratia?

Respiratia pranica este o tehnica simpla cu rezultate benefice rapide. De fapt, este respiratia diafragmatica, completa. Respiratia abdominala imbunatateste eliminarea toxinelor, stimuleaza functionarea aparatului cardiovascular, inlatura indirect emotiile negative, amplifica aportul de energie benefica. Respiratia profunda, abdominala, ne poate elibera de tensiuni, emotii de care am uitat, dar care pot avea o zona de proiectie pe corpul fizic unde se manifesta sub forma unor senzatii de strangulare, durere, crampe, intepaturi. Ritmul optim de respiratii este considerat a fi 7-1-7-1. Inspirul se face numarind pina la 7. Se tine respiratia timp de 1 secunda. Se expira numarind pina la 7. Se tine respiratia 1 secunda. Se pot efectua trei seturi a cite 10 cicluri, cu pauza de un minut intre seturi.
In timp ritmul respiratiei poate deveni reflex. Ritmul poate fi stabilit in functie de puls. Si, nu trebuie sa uitam ca emotiile placute sint un adevarat tonic pentru centrul inimii. Chiar daca aduc lacrimi in ochi.

Ceaiuri care ajuta sa inlaturam emotiile negative

Ceaiurile din plante sint de multe ori preferate atunci cind dorim sa ne calmam ori sa inlaturam efectele stresului zilnic. Astfel ca o ceasca cu ceai de valeriana, tei, busuioc, coada-soricelului sau un ceai din fructe de padure, savurindu-l, ne ajuta sa eliminam incet si cu blindete stresul unei zile sau al unei dispute. Ceaiurile calmante din plafare sint amestecuri bine definite ce elibereaza tensiunile si amplifica aportul de energie benefica. Alaturi de respiratia abdominala si de mesajele de calm, buna dispozitie si relaxare plantele medicinale ne pot deveni buni prieteni.  (Eugeniu RADULESCU, www.bioenergoterapia.ro)

Comentarii