Rulouri cu nuci si rahat

Subtitlu

vineri, 02 februarie 2007, 18:03
2 MIN
 Rulouri cu nuci si rahat

Cine nu isi doreste o prajitura simpla si gustoasa care sa coste putin si sa nu trebuiasca timp pentru a o prepara? De obicei aluaturile fragede sint si scumpe prin continutul lor de oua, unt lapte etc. Acest aluat este ceva asemanator aluatului fraged. El se realizeaza destul de simplu si cu ingrediente putine. Dintr-un pachet de margarina, citeva nuci si citeva bucatele de rahat se poate realiza un „dulce" sau mai bine zis o coptura delicioasa. Prin simplitatea ei aceasta prajitura este spectaculoasa. In fond, nu intotdeauna ceea ce este complicat este si bun si gustos.

Ingredinetele necesare: 250 g de margarina, 10-12 nuci, 6 linguri zahar, 7 linguri apa, un praf sare, 3 cuburi rahat de fructe, 100 g zahar pudra, faina cit cuprinde.

Lasati margarina sa se moaie bine inainte de a face prajitura. Aluatul preparati-l din margarina, apa, sare si faina astfel incit sa fie potrivit de moale. Cind este gata puneti aluatul pe o planseta si taiati-l in cinci parti egale si lasati-l apoi sa se odihneasca pina sint gata nucile. Acestea curatate si macinate le amestecati cu zahar. Rahatul trebuie taiat in felii apoi in suvite ca pentru cornulete.

Ei, este timpul sa ne intoarcem la aluat. Fiecare bucata de aluat intindeti-o in foi subtiri apoi presarati nuca cu zahar. Suvitele de rahat puneti-le pe o margine a foii apoi rulati-o astfel incit suvitele de rahat sa ramina la mijloc.
Faceti aceeasi operatie cu toate foile apoi, intr-o tava obisnuita puneti rulourile la copt. Inainte de a le da la cuptor crestati rulourile pina la jumatate la distanta de 2-3 cm. Lasati la copt prajiturile 30-40 de minute. Cind sint gata taiati-le fierbinti, apoi puneti-le pe un platou si pudrati-le din belsug cu zahar pudra.

Comentarii