Terapia lui Hanemann buna pentru toti oamenii

vineri, 16 noiembrie 2007, 17:45
3 MIN
 Terapia lui Hanemann buna pentru toti oamenii

Homeopatia este una dintre terapiile complementare/ alternative reglementate de legea 118 si lucreaza in primul rind pe cauza bolii si nu pe efectele acesteia. De aceea si consultatia si remediile care se utilizeaza sint diferite de cele ale medicinei alopate.

Homeopatia a fost fondata de medicul Christian Friedrich Samuel Hanemann. Preocupare sa majora a fost farmacologia, astfel ca el a experimentat medicamente pentru a constata efectele si simptomele ce pot fi vindecate cu ajutorul lor. Hanemann considera homeopatia o metoda farmacologica in slujba unei practivi terapeutice care consta in a administra bolnavului, ca medicament, o substanta care ar provoca unui individ sanatos o suferinta asemanatoare.

Cum se stabileste „reteta"?

Pentru a stabili un tratament homeopat in primul rind se face consultatia homeopata care este diferita de o consultatie obisnuita, de exemplu cel de la un serviciu de interne sau cardiologie.

„Este ca un fel de spovedanie, de psihanaliza, as putea spune. Se sta foarte mult de vorba cu pacientul pentru ca trebuie sa afli foarte multe lucruri despre el, nu numai ca subiect de suferinta fizica, ci si pe plan psihoemotional. De altfel, se stie ca majoritatea bolilor au cauza de natura psiho-emotionala si nu numai fizica", a spus medicul primar Silvia Ignat, medic cu competenta in homeopatie.

Dupa ce se face consultatia, se face o repertorizare. Toate simptomele mai curioase, mai deosebite si simptomele pentru care s-a prezentat pacientul se analizeaza. Dupa repertorizare se gaseste un remediu, si trebuie verificat daca tabloul pacientului corespunde cu tabloul remediului respectiv. Se da remediul si apoi se face verificarea in decursul unei anumite perioade de timp.

Ce trebuie retinut este faptul ca daca un remediu este recomandat gresit, acesta nu face rau pacientului. Gresirea remediului se poate intimpla daca pacientul nu a fost destul de sincer in momentul in care i s-a facut consultatia homeopatica. Astfel ca atunci cind pacientul vine la control si nu exista reactie la remediul recomandat, acesta este rechestionat si poate primi alt remediu.

„Un remediu nu poate face rau pentru ca nu sint doze toxice in acel remediu. Pot apare agravari, ceea ce inseamna ca se scot niste simptome din trecut pe care pacientul le-a tratat cu diferite medicamente si le-a blocat nu le-a vindecat, iar acestea pot sa reapara, insa trec foarte repede", a adaugat medicul homeopat.

Cum folosim remediile?

Dilutiile homeopate se obtin dintr-o tinctura-mama – extragerea in alcool a principiilor active. Pentru a obtine o dilutie la o sutime (1CH) se dilueaza o parte la 99 de parti de alcool. Dupa obtinerea acestei prime dilutii se dinamizeaza prin agitarea puternica de 100 de ori. Cele notate DH sint dilutii la zecime si acestea sint dinamizate ca si cele centezimale.

In prescrierea homeopatelor se foloseste diagnosticul nesologic care este diagnosticul in functie de organele si tesuturile afectate. Aceste trebuie insotit de analiza reactiilor personale pentru stabilirea exacta a tratamentului homeopat.

Cine poate beneficia de tratament homeopat?

Homeopatia este indicata tuturor, indiferent de virsta si de afectiune sau simptome. Spre deosebire de tratamentul clasic alopat, homeopatia poate fi folosita inclusiv in primul trimestru de sarcina pentru a trata simptome greu de suportat: greata, voma, indispozitia. Sint folosite medicamente de sensibilitate de tipul Sepia, Pulsatilla, Ignatia.

In toate stadiile sarcinii pot fi tratate cu ajutorul remediilor homeopate simptomele si afectiunile mamei fara a produce disconfort copilului.
Copiilor mici cu probleme digestive, insomnie, eruptii dentare sau inflamatii ale pielii pot fi tratati cu ajutorul remediilor homeopate. Alte boli de tipul afectiunilor hormonale, articulare, respiratorii cardiace sau tulburari de dinamica secunda pot beneficia de ajutorul homeopatei.

Comentarii