Un ajutor de primavara: cura de cirese

Subtitlu

vineri, 30 mai 2008, 20:50
2 MIN
 Un ajutor de primavara: cura de cirese

Sezonul cireselor este relativ scurt, dar cum deja dau in pirg, profitati de extraordinarele lor calitati depurative, remineralizante si diuretice, facind o cura de cirese. Avindu-le la dispozitie acum si consumindu-le veti ajuta la drenajul organismului, actionind asupra ficatului si rinichilor, eliminind astfel deseurile de care organismul nu mai are nevoie, dar pe care (din lene!) intirzie sa le evacueze.

Astfel, fluiditatea singelui se amelioreaza, cei cu reumatisme de tot felul vor aprecia aceasta cura. Cura este recomandata in demineralizari, afectiuni renale sau ale cailor urinare, afectiuni cardiace, anemie, artrite, ateroscleroza, hepatite cornice, litiaze biliare si renale, colite, obezitate, hidropizie, celulita si cuperoza, pentru ca sint bogate in macro si microelemente, calciu, fier si potasiu.

Datorita continutului lor ridicat in apa si redus in calorii, ele sint benefice si in cazul unei cure de slabire. Au si proprietatea de a fi energetice, racoritoare si lejer sedative pentru sistemul nervos. Ideal se poate inlocui o masa pe zi, cel mai bine seara, cu cirese coapte si proaspete, sau o zi pe saptamina, pe toata durata sezonului lor. Nu este de uitat si faptul ca uscind coditele de cirese veti avea un remediu bun dar si preventiv pentru rinichi.

Consumul de cirese remineralizeaza organismul, favorizeaza digestia, elimina sau limiteaza procesele inflamatoare, favorizeaza transpiratia, amelioreaza starile febrile, previne sau elimina procesul gripal si previne guta.

Ceea ce nu trebuie uitat este ca in cazul alergiilor la aceste fructe, evitarea consumului lor se impune de la sine. Alergiile au ca manifestari greturile, varsaturile, crampele abdominale, diareea sau ametelile si lesinul.

Ciresele dulci contin: apa (75-89%), zaharuri, acizi organici, vitamine: A, B1, B2, B6, C, E, P, PP; acid pantoteic, minerale (potasiu , fier, calciu, magneziu, fosfor, sulf), oligoelemente (zinc, cupru, mangan).

Comentarii