„Religia” sexualitatii

marți, 14 decembrie 2010, 19:36
4 MIN
 „Religia” sexualitatii

In Occident, sexualitatea libertina a invins crestinismul. Scrupulosul papa Benedict al XVI-lea a dat dezlegare la prezervativ, in timp ce preoti catolici abuzeaza mii de copii in intreaga lume, arhiepiscopul de Canterbury a deschis preotia homosexualilor si lesbienelor, in Danemarca femeile se casatoresc tot mai mult intre ele, pentru fecundarile in vitro acum se da premiul Nobel, divorturile au depasit jumatate din numarul casatoriilor, iar in America, sectele cu greu mai pot fi numarate, in timp ce avorturile contrabalanseaza creatia divina. Mariajul, cuplul conjugal, familia au pierdut sensul sacru. In locul lor s-au instalat tot soiul de manipulari "stiintifice", biologice. Cele doua maluri ale Atlanticului au devenit Sodoma si Gomora postmodernitatii.

Marea majoritate a populatiei lor se declara atee (Tutea spunea ca singura diferenta intre atei si animale este ca primii nu au coada) sau isi aleg din rezervoarele Orientului tot felul de formule deiste, cit mai personalizate, deci mai convenabile, chiar daca stilcite, lipsite de autenticitate. Valoarea "omului nou", globalizat, e bine exprimata de aceasta realitate: un instinct primar plezirist (si nici macar cel de supravietuire) invinge cea mai mare religie a lumii. Notiuni ca cele de pacat sau de mintuire si-au pierdut intelesul. Preotii insisi par sa nu fi citit aceleasi Evanghelii. Un erotism pervers se instaleaza triumfator intr-o lume tot mai lipsita de repere. Mai e putin si ne intoarcem in Babilon pentru a sanctifica prostitutia. Prostituatele vor deveni preotesele noului cult sexist. Statutul femeii se rescrie in mod capital. Se intrevad zorii unui nou matriarhat, ai unei noi "spiritualitati" lunatice a Zeitei.

Numai ca aceasta "noua" "spiritualitate" desirata e lipsita de Cer. Dumnezeu a fost declarat "mort", iar spiritul a fost alungat inapoi in textele sacre, pe care nu le mai citeste aproape nimeni. Dar nici "mama Gheia" nu da roade fara sa fie insamintata, nici femeia. Si nu ma refer aici la saminta din bancile de sperma, ci chiar la spiritul divin si la Adam Kadmon, omul spiritual, fara de care lumea nu ar fi decit un loc pustiit, chiar daca locuit de niste avataruri sadice, amorale si materialiste. Ne asteapta un nou paginism, promovat de mult prin mijloacele moderne de seductie si manipulare ale audio-vizualului, filme gen Avatar sau Matrix si prin romane despre Iisus casatorit, tata de copii si cap de familie etc. Blasfemii gen Codul lui da Vinci sau Anti-Evanghelia dupa Iuda, pe care le citesc milioane de oameni facind spume la gura, desi sint distructive, alienante. Sint convins ca marea lor majoritate nu au citit si Biblia. Si totusi Biblia e cea pe care s-a cladit o intreaga civilizatie, fara de care europenii s-ar afla si acum in copaci, cum spunea Tutea, iar europenele pe insula Lesbos.

Gnozele stiintifice, psihanaliza vulgara, metrosexualitatea, vrajitoria traditionala sau cea pseudo-intelectuala, fenomenologia paranormala si orientalismele sint substitute actuale ale vietii crestine. Golit de transcendent, vidat de sens, omul incearca sa-si umple golul interior apelind la tot felul de scamatorii de tip New Age, sau devenind usor simpla unealta lipsita de iubire si de discernamint ce accepta un nou sclavaj din dorinta de bogatie, confort, putere si placere. Pe de alta parte, o elita finantista, globalista se straduie sa ne faca sclavi ai banului, oferindu-ne tot felul de jucarii otravite, cum ar fi speculatia bursiera sau creditul bancar. Rezultatul: muncim pentru ei. Si ni se spune ca progresam, da: ei – putrezi de bogati; noi – plini de datorii si de impozite. In medie, progresam…

Mai mult, functiile iluminatoare ale constiintei morale sint conduse spre o diluare tot mai accentuata, spre o inversare axiologica fara precedent, spre o mercantilizare si o monetarizare totala a unei vieti umane pline de egoism si insingurare. Si caracterul si calitatea distractiei (etimologic, termenul vine de la "a distruge") s-au schimbat: in loc de excursii, sport, lectura, concerte, agape cu prietenii, acum avem sex-party, avem droguri, avem shopping, alcoolism, woodoo si alte orgii, reale sau virtuale. Pentru ca sare Internetul in ajutor, unde peste 80% dintre paginile vizitate au un caracter pornografic. Peste un miliard de utilizatori fac deci sex virtual, 24 de ore din 24. Asta da tehnologie, asta da performanta! Cind sa mai ramina timp pentru religia lu’ Babacu si Mamaia? Ne-am emancipat, nene!

Nu cred ca Dumnezeu va mai ingadui mult timp asa ceva, mai ales lipsa de ipseitate a persoanei. Toate acestea sint desfasurari ale raului, in dorinta de a domina omenirea sau chiar de a o distruge, pentru a o lipsi de lumina, de viata. In fond, raul se hraneste cu patimile noastre, cu lipsa noastra de virtute, cu materialismul si egoismul nostru, in absenta credintei si a iubirii. Identic cu sine, Dumnezeu va interveni pentru a recupera omul total si a-i restaura identitatea cea dupa chip si intru asemanare. Dar tot raul din noi si din afara va fi mai intii scuturat bine, pina cind ne vom trezi la o noua viata in Hristos. Banii nu vor mai valora nimic, iar "tirfa Babilonului" se va prabusi in imanentismul ei absolut. Trebuie doar sa ne reamintim cine sintem si de unde venim. Si, mai ales, de ce sintem aici… 

Comentarii