Universitatea „Stefan cel Mare” va gazdui la sfarsitul acestei luni o bursa a locurilor de munca pentru studenti

duminică, 19 februarie 2012, 20:35
3 MIN
 Universitatea „Stefan cel Mare” va gazdui la sfarsitul acestei luni o bursa a locurilor de munca pentru studenti

In ultima zi a lunii februarie, in aula universitatii din cadrul corpului E va avea loc Bursa locurilor de munca, astfel studentii suceveni avand sansa de a intalni angajatori din industrie dar si din institutii de stat, evenimentul organizat in colaborate cu PLM-Adaptor avand scopul de a conecta companiile din industria romaneasca cu mediul universitar. Proiectul PLM-Adaptor sustine dezvoltarea resurselor umane printr-o investitie de 2,4 milioane de euro cofinantata din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul PLM – Adaptor promoveaza parteneriatul intre institutiile de invatamant superior si firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educatie si formare profesionala cu dinamica pietei muncii.

La Bursa locurilor de munca din Suceava participa companii precum Egger Romania, Global Design Suceava, Logicad, Minco Serv, Sidem, Tera Construct Botosani, Tehofalt, Besliu, Prometal, Scudas si doua institutii publice, respectiv Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca si Camera de Comert si Industrie Suceava.

Pentru a creste eficienta procesului de recrutare, desfasurarea evenimentului este impartita in doua sectiuni, respectiv sesiunea de prezentari, alcatuita din expunerea proiectului si a rezultatelor inregistrate in regiunea Suceava, a firmelor participante si a locurilor de munca disponibile si sesiunea de scurte interviuri in care studentii se prezinta in fata angajatorilor si depun cv-urile. Evenimentul va debuta incepand cu orele 10:00, cand un reprezentantul local din cadrul proiectului PLM Adaptor va sustine un discurs de inceput, urmat de un discurs sustinut de un reprezentant al unei institutii publice, fie Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Suceava, fie Camera de Comert si Industrie. Dupa prezentarea companiilor participante, sesiune programata pentru orele 11:00, vor urma sesiunile de interviuri si depunerea cv-urilor de catre studentii care iau parte la targul de joburi.

Asemenea burse de munca se desfasoara, in cursul acestei luni, in toate cele sapte centre universitare inscrise in proiect, respectiv in Oradea, Petrosani, Galati, Bacau, Constanta, Braila, Suceava.

Principalul obiectiv al proiectului este cresterea adaptabilitatii si flexibilitatii pentru 700 de studenti din cadrul a sapte universitati (Universitatea din Oradea, Universitatea din Petrosani, Universitatea Maritima – Facultatea de Inginerie din Braila, Universitatea Dunarea de Jos, Universitatea „Vasile Alecsandri" din Bacau, Universitatea „Stefan cel Mare" din Suceava), astfel incat tranzitia studentilor catre piata muncii sa fie mai corect si mai usor facuta prin adaptarea cunostintelor studentilor la mediul de afaceri. Totodata, pana la finalul proiectului in 2012, PLM-Adaptor mai urmareste scaderea migratiei fortei de munca din zonele declarate defavorizate ale Romaniei, inserarea in industrie a celor 700 de studenti dar si crearea premiselor necesare intreprinderilor romanesti de a se integra in spatiul economic si tehnologic al Uniunii Europene.

Bursa Locurilor de Munca este dedicata exclusiv studentilor facultatilor de inginerie din cadrul USV care au absolvit cel putin un modul de studiu din cadrul proiectului PLM – Adaptor, proiectul adresandu-se studentilor la nivel de licenta sau de masterat, fiecare modul avand 12 lectii iar fiecare curs desfasurandu-se pe durata a ore ore.

N sanse mai mari de angajare si pentru studentii economisti ai USV

Studentii facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica din cadrul USV au posibilitatea de a intalni reprezentanti ai mediului de afaceri sucevean in cadrul unui proiect (PractTeam) ce urmareste dezvoltarea aptitudinilor de munca ale studentilor economisti in perioada stagiilor de pregatire practica. In cursul lunii februarie, la FSEAP se desfasoara intalniri de tip focus-grup intre membrii echipei de proiect si studenti economisti pentru identificarea nevoilor cu privire la stagiile de pregatire practica a studentilor. Discutiile se vor axa pe continutul programei de practica si urmaresc sa scoata in evidenta elementele care pot fi imbunatatite in vederea adaptarii stagiilor de practica la nevoile studentilor economisti si pietei muncii. 

 

Sursa Obiectiv de Suceava

Comentarii