Ardeti gazul, ca nu-i de pomana!

joi, 14 octombrie 2010, 22:14
6 MIN
 Ardeti gazul, ca nu-i de pomana!

CSMU Politehnica se afla astazi in fata celui mai important examen de pina acum, partida cu Petrolul Ploiesti fiind privita ca un autentic derby al seriei Vest a ligii secunde. O victorie a gazdelor ar stringe la doar patru puncte distanta dintre cele doua pretendente la promovare in timp ce un succes al gazarilor ar genera distantarea acestora la o lungime apreciabila, dupa doar opt runde.

Importanta partidei a fost constientizata si de sefii clubului din Copou, care au platit ieri primele prime din acest sezon, fotbalistii care au fost titulari in victoria cu FC Arges  si remiza cu CS Mioveni incasind cite 1 800 de lei fiecare, succesul cu Deva nefiind premiat. Acest lucru a mai detensionat atmosfera la nivelul vestiarului iesean, unde existau destule nemultumiri, lucru recunoscut si de antrenorul Ionut Popa: "Gestul conducerii de a achita primele restante poate genera incurajarea echipei pentru partida de vineri".

Antrenorul a mai precizat ca Ionut Negoita, presedintele asociatiei in cadrul careia functioneaza clubul iesean, a facut o vizita la vestiar, unde a promis o prima speciala pentru meciul de astazi. Daca tehnicianul nu a vrut sa anunte cuantumul bonusului promis de omul de afaceri amintit, surse din cadrul clubului sustin ca iesenii vor incasa in cazul unei victorii cu Petrolul 1 600 lei, dublu fata de prima stabilita in startul sezonului pentru obtinerea a trei puncte pe teren propriu. Suma amintita reprezinta aproximativ 50% din banii pe care ploiestenii ii au promisi pentru o victorie in Copou. De altfel, diferentele financiare dintre cele doua echipe se simt si la nivelul contractelor jucatorilor, care, la ieseni, acopera, lunar, plaja 1 000 – 1 500 euro iar la ploiesteni se incadreaza intre 1 500 si 2 500 de euro pe luna. Grosul fondurilor avute de Petrolul este asigurat de Primaria Ploiesti, acolo unde managerul ploiestenilor, Vivi Rachita, detine si functia de consilier pe probleme de sport al primarului Andrei Volosevici.

Trecind la calitatea lotului, oaspetii par a fi iarasi in avantaj, prahovenii avindu-i inrolati, printre altii, si pe citiva fosti internationali, asa cum sint ex-stelistii Florentin Dumitru, Pompiliu Stoica si Oprita, precum si alti jucatori rutinati, cum sint Cristi Vlad ori Daniel Stan, in timp ce numele mai cunoscute din tabara gazdelor vin dupa o perioada in care nu au mai jucat de mult.

In ciuda acestor elemente, Ionut Popa, a anuntat ca va forta victoria astazi. "Astept ca  jucatorii sa dovedeasca ambitie, orgoliu si sa demonstreze valoarea pe care o au. Conducerea i-a stimulat, eu am avut foarte multe discutii cu ei, le-am explicat totul despre jocul Petrolului, i-am incurajat. De aceea, chiar daca adversarul este cea mai buna echipa din serie, o formatie bine organizata, omogena, cu multi jucatori de valoare, eu sper sa cistigam" a spus tehnicianul, care a incercat sa mai ia din presiunea ce planeaza asupra jucatorilor: "Rezultatul cu Petrolul este important, insa nu este capital pentru viitorul acestui club. Pentru a promova, trebuie tact, inteligenta, rabdare si un plan bine pus la punct". Pretul biletelor la meciul de astazi este 5 lei, la peluze, si 10 lei la tribune.

Formatiile probabile

Iasi: Anghelache – Al. Manea, Panait, Panc, Cornea – Baiano, Cohen – Gado, Cl. Ionescu, Tincu – Palimaru.

Ploiesti: A. Marinescu – M. Cirja, Plecanciuc, Bozga, P. Stoica – Benga, Cr. Vlad – Oprita, Fl. Dumitru, Budescu – D. Stan.

Arbitri: Mihai Prodan (Cluj); Catalin Savu (Galati), Stelian Slabu (Brasov).

Observatori: Marian Dorobantu (Buzau); Mircea Stanisteanu (Vaslui).

Celelalte meciuri ale etapei: Silvania Simleu- FC Bihor; Unirea Alba Iulia – CS  Miovenil UTA- ACU Arad; FC Arges – Vointa Sibiu; ALRO Slatina – Ariesul Turda; Muresul Deva –  CFR Craiova. FCM Rimnicu Vilcea sta.

Clasamentul seriei a II-a

1. Petrolul        6          5          0          1          16-5    15 (^6)

2. Mioveni        6          4          2          0          9-2      14 (^2)

3. Sibiu            6          3          3          0          7-2      12 (0)

4. Slatina         7          3          2          2          10-8    11 (^2)

5. UTA             7          3          1          3          14-11  10 (^1)

6. Bihor            6          3          1          2          6-5      10 (^1)

7. ACU            6          3          1          2          6-6      10 (^1)

8. Iasi               7          2          2          3          7-8      8 (-1)

9. Deva           7          2          2          3          6-8      8 (-1)

10. A. Iulia       7          2          2          3          4-6      8 (-1)

11. Craiova     6          2          1          3          7-9      7 (-5)

12. Ariesul       6          2          1          3          4-7      7 (-2)

13. Silvania     7          2          1          4          4-11    7 (-2)

14. Vilcea        7          2          0          5          7-10    6 (-6)

15. Arges         7          1          1          5          5-14    4 (-5)

Comentarii