Argentina – Coreea de Sud 4-1 (2-1)

joi, 17 iunie 2010, 15:36
2 MIN
 Argentina – Coreea de Sud 4-1 (2-1)

Argentina – Coreea de Sud 4-1 (2-1)

Argentina: Romero – Gutierrez, Demichelis, Samuel (’23 – Burdisso), Heinze – Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria – Messi  – Higuain (’82 – Bolatti), Tevez (’75 – Agüero). Antrenor: Diego Maradona.

Coreea de Sud: Jung Sung-ryong –  Oh Beom-seok, Cho Yong-hyung, Lee Jung-soo, Lee Young-pyo – Lee Chung-yong, Kim Jung-woo, Ki Sung-yeung (’46 – Kim Nam-il), Yeom Ki-sung – Park Chu-yong (’81 –  Lee Dong-gook), Park Ji-sung. Antrenor: Huh Jung-moo.

Cartonase galbene: Gutierrez (’54), Mascherano (’55), Heinze (’74) – Yeom Ki-sung (’10), Lee Chung-yong (’34).

Arbitru: Franck De Bleeckere (Belgia).

1-0, min. 16: Park Chu-yong, din 6 metri, in proprie poarta, dupa o centrare de pe stinga, dintr-o lovitura libera;

2-0, min. 33: Higuain, cu capul, din 6 metri, dupa o centrare de pe stinga, deviata cu capul, pe spate, de Burdisso;

2-1, min. 45^1: Lee Chung-yong profita de o eroare a lui Demichelis si inscrie de la 12 metri.

3-1, min. 76: Higuain, din careul mic, mingea ricosind din bara, dupa un sut al lui Messi, portarul Coreei de Sud respingind inainte un alt sut al vedetei Barcelonei.

4-1, min. 80: Higuain, cu capul, din careul mic, dupa o actiune superba, initiata de Messi si o centrare cu exteriorul, din lateral stinga, a lui Aguero.

Va aduceti aminte de vreun episod din desenele animate in care Tom se distra pe seama lui Jerry? Translat pe plan fotbalistic, asa a aratat Argentina – Coreea de Sud, cu primii in rolul motanului. Fara sa dea senzatia ca se intrebuinteaza prea tare, sud-americanii s-au desprins lejer la 2-0, suturile puternice "peste" ale lui Ki Sung-yeung (’18) si Tevez (’28) incadrind primele reusite. Calcarea acceleratiei pe finalul primului act a adus alte doua momente fierbinti la poarta lui Jung Sung-ryong, care a parat suturile lui Di Maria (’40) si Messi (’44), ultimul reusind o actiune individuala de efect. Golul a cazut pina la pauza, insa la cealalta poarta, la primul sut cadrat al asiaticilor, lucru care i-a iritat pe Higuain (’52) si Tevez (’54), care l-au facut mare pe portarul sud-coreean. Nazdravania pe care era s-o faca "Jerry", Yeom Ki-sung ratind egalarea in minutul 58, dupa ce scapase singur cu Romero, l-a infuriat de-al binelea pe "Tom", care a dat friu liber la distractie, finalul aducind patru momente superbe, doua finalizate si doua irosite de Higuain (’78) si Aguero (90^2). Rezultatul a stirnit euforie in Argentina, insa pina la aflarea raspunsului daca Maradona este antrenor macar la jumatate cit a fost jucator mai e cale lunga.

Comentarii