Aur de aur

duminică, 27 mai 2007, 21:02
2 MIN
 Aur de aur

Rally-sprint este o varianta scurtata si simplificata a raliurilor traditionale, constind intr-un numar redus de probe speciale care se repeta, fara a pune mari probleme de orientare in teren. Desi eventuala victorie nu se puncteaza in clasamentul national de raliuri, rally-sprintul este foarte important pentru pilotii consacrati, fiindca isi pot testa si eventual modifica setarile masinii in pregatirea viitoarei etape de raliu, iar pentru debutanti este un bun prilej de a cistiga experienta.
Multiplul campion national Titi Aur, alaturi de copilotul Anton Avram (pe un Mitsubishi Lancer Evo 9)  a cistigat prima etapa a Campionatului de Rally-Sprint al Romaniei, disputata simbata, la Iasi, cu participarea a 14 echipaje, din care zece au terminat cursa. Aur si Avram au fost urmati de Catalin Berari – Florin Hangu (Mitsubishi Evo RS) si Vlad Cosma – Adrian Jucan (Dacia Logan).  Liderul Campionatului National de Raliuri, Bogdan Marisca, a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice (turbina Mitsubishi-ului sau a cedat). De asemenea, si echipajul Alexandru Pitigoi – Botond Csomortani a abandonat, motivul fiind defectarea cutiei de viteze.
Echipajele iesene au terminat toate cursa, ocupind in clasamentul general locurile 5, 6 si 7, in ordine prin Angheluta – Ilie, Cozma – Ursache si Marciuc -Dinu. Marele cistig al intrecerii de simbata este reintrarea Iasului in calendarul intrecerilor automobilistice nationale. La conferinta de presa, toti pilotii prezenti au laudat modul in care a fost organizat raliul, iar un oficial al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS)  a declarat ca in proportie de 90 % anul viitor Iasul va fi gazda unei etape din Campionatul de Raliuri al Romaniei. In acest context, sint de apreciat eforturile considerabile ale celor care au facut posibila desfasurarea acestui eveniment sportiv la Iasi, in principal membrii clubului iesean RMS (Rally Motor Sport), sufletul intregii manifestari fiind fostul pilot Lucian Filip. Se spera ca la anul sa se implice in organizarea raliului mult mai multe firme iesene care activeaza la Iasi in domeniul auto.
In final, merita evidentiata  excelenta prestatie a echipajului Titi Aur – Anton Avram. Desi lipsa mizei punctelor din campionatul de raliuri s-a rasfrint in participari relaxate din partea unora dintre competitori, Aur insa a tratat cu foarte multa seriozitate si profesionalism cursa, alergind de parca era o cursa din Campionatul Mondial de Raliuri, nu in dulcele tirg al Moldovei. Spectatorii au fost incintati de derapajele sale si uimiti de viteza si indemnarea pilotului birladean. Comportamentul sau este cu atit mai laudabil cu cit Aur intimpina momentan probleme legate de finantarea participarilor sale la concursuri. La conferinta de presa, Titi Aur a marturisit ca exista si o latura de natura sentimentala, Iasiul fiind orasul in care el a debutat in competitii auto, dar si orasul studentiei.

Comentarii