Autobaza la mijloc

joi, 13 aprilie 2006, 21:02
4 MIN
 Autobaza la mijloc

Chiar daca nu a avut vreun sut pe poarta miercuri seara, pe „Lia Manoliu”, Politehnica a fost departe (in sensul bun al cuvintului) de echipele care, in fata Stelei bagau „autobaza” in poarta. Iasul a aratat ca o echipa „scurta”, care s-a aparat in afara careului, rolul lui Iurisniti intre o linie defensiva ce ticaia precum un ceas elvetian si un mijloc ce compensa neinspiratia la constructie prin harnicie, fiind foarte important. Inchizatorul iesean a avut drept sarcina de a acoperi spatiile in care apareau stelistii ce-si paraseau zonele de actiune obisnuite, incercind sa creeze oportunitati de finalizare prin crearea unor superioritati numerice de moment. Rezultatul revenirii lui Ionut Popa la sistemul „4-1-4-1” folosit in tur a fost faptul ca in prima ora de joc Steaua (ce a rulat in normalul 4-4-2) nu a avut nici un sut pe poarta (!), chiar daca la pauza Olaroiu a mizat pe forta lui Oprita in locul lui Cristea. Cealalta fata a monedei a insemnat insa un Poli care nu a contat in atac, tinerea pe banca a lui Bilba transformindu-l pe Cernoch intr-un anonim in fata excelentului cuplu Goian – Ghionea. In plus, carentele ofensive au aparut si datorita faptului ca in duelurile unu la unu de la mijloc in sus se simtea diferenta intre o semifinalista a Cupei UEFA si o echipa de locul 10 in divizia A.
In momentul in care a simtit ca nu numai fanii gazdelor dar si jucatorii dadeau semne de nervozitate, Popa a mutat ca un „jucator” (dar nu de fotbal!) care mizeaza pe „totul sau nimic”, substituirea lui Onofras cu Bilba readucind Poli pe „orbita” 4-4-2. Totul s-a naruit insa repede, Toma, ce rulase bine pina atunci, anihilindu-l pe Bostina, avind poate cele mai negre 7 minute din cariera, interval in care a produs un penalty si a fost eliminat stupid. Trecind cu fata curata peste socul ce a dat aripi unei trupe vizibil obosite psihic (multitudinea de ofsaiduri in care au fost surprinsi „ros-albastrii” in actul doi poate fi un simplu argument), Poli a incercat sa revina. Mai intii, Popa a renuntat la un virf, Cernoch, si l-a retras pe Mitruc fundas dreapta, inchizind astfel zona lasata libera de Toma (unde „alunecase” Oprita pentru a specula culoarele) si permitindu-i lui Arhire sa urce mai mult. Apoi, defensiva a riscat, jucind foarte departe de careu, lucru insa ce le-a permis si lui Iurisniti si nou-intratului Dianu sa impinga jocul spre buturile lui Carlos. Astfel, chiar in superioritate numerica, Steaua s-a trezit pe final in propria jumatate de teren, urcarea lui Branet in careul gazdelor la un corner, chiar daca fara efect, fiind un simbol al modului in care a decurs finalul, cu gazdele multumite sa conserve avantajul minim.
Amaraciunea infringerii din meciul cu Steaua (din care se putea „ciupi” ceva fara probleme!) a repus pe tapet esecul din curtea Farului, un alt loc de unde regretul ca Poli nu s-a intors cu punct(e) a fost imens. Aceste doua esecuri ar putea da o explicatie faptului ca Iasul e o echipa tare de mijlocul clasamentului si nu mai mult.
Poli-catalog
Branet (6) – nu a avut de aparat mai nimic serios.
Toma (3) – a rupt meciul prin faultul asupra lui Oprita din care a iesit penalty si prin eliminarea aparuta dupa un alt fault, comis la 7 minute distanta, aproape de careul stelist!
Ciobanu (7) – a redevenit fundasul pentru care acum 2 ani se bateau toti granzii interni.
Onut (6,5) – sigur.
Bordeanu (6,5) – l-a redus la tacere pe Nicolita.
Iurisniti (6) – a acoperit bine zonele dintre linia de fund si cea mediana, in care incercau sa se inflitreze stelistii.
Miclea (5) – mentine senzatia de neregasire.
Mitruc (6) – si-a facut datoria chiar si pe postul de fundas dreapta, unde a evoluat pe final.
Rednic (5,5) – a pus mai mult suflet fata de obicei, insa nu s-a remarcat la constructie.
Onofras (5) – ca si Miclea, da senzatia ca nu poate iesi din conul de umbra in care a intrat in ultima perioada.
Cernoch (4) – nu a miscat in fata puternicilor stoperi bucuresteni.
Bilba (5) – puternic afectat de statutul de rezerva, a avut si ghinionul ca la 3 minute dupa ce a intrat, Poli sa ramina in inferioritate, ofensiva suferind.
Arhire (5,5) – a incercat sa dea mai multa vigoare ofensiva.
Dianu (5,5) – nu a gasit tinta din doua suturi din pozitii bune.
Bilete pentru meciul cu Rapid
Dupa Steaua, Poli intilneste in aceasta saptamina cealalta „europeana” interna a sezonului, Rapid. Considerind ca interesul pentru meciul programat duminica, in Copou, de la ora 17, 00, va fi foarte ridicat, conducerea clubului iesean a luat masura de a distribui biletele incepind de miine dimineata, la casele din jurul stadionului. Tichetele vor costa la fel ca la meciul cu Timisoara, 10 RON la peluze si 20 RON la tribune. Si fortele de ordine mobilizate pentru acest meci vor fi deosebite, 200 de jandarmi si mai multi agenti urmind a asigura ordinea. Partida Poli – Rapid are mai multe elemente ce sporesc gradul de interes, gazdele avind orgoliul de a demonstra ca infringerea din Cupa, dupa arbitrajul cu cintec, de la Focsani, a fost mincinoasa. In plus, itele incurcate ale procesului Drutca, la finele caruia Poli spera sa mai recupereze de la Rapid circa 200 000 $, sporesc dorinta de victorie a moldovenilor. Cloul disputei va fi insa, cu siguranta, aparitia celui mai valoros fotbalist din istoria Iasului, Daniel Pancu, in postura de adversar al echipei la care s-a format si afirmat si pe care a sprijinit-o in repetate rinduri, inclusiv financiar. Mai multe insa despre toate aceste subiecte, in numarul de miine

Comentarii