Bataie la spatele gol

duminică, 30 mai 2010, 20:47
4 MIN
 Bataie la spatele gol

Ucraina: Piatov – Husiev (’86 – Fedetki), Mihalik, Cihrinski, Oscipko (’62 – Polevoi) – Timosciulk – Kobin (’58 – Oleinik), Aliev (’90 – Seleznev), Konoplianka – Milevski ’83 – Rotan), Sevcenko (’90^1 – Hudobiak). Selectioner: Miron Markevici.

Romania: Pantilimon -Maftei, Tamas, Chivu, Rat – Roman (’77 – Deac), Radoi, Ghioane (’46 – Cocis), Tanase (’85 – Radut) – Bilasco (’83 – Mazilu), Cristea (’46 – D. Niculae). Selectioner: Razvan Lucescu.

Arbitru: Pavel Kralovec (Cehia)

Cartonas galben: Fedetki (’90)

1-0, min. 16:Aliev, sut pe jos de la aproape 40 m din lovitura libera, pe care Lobont nu l-a putut retine;

1-1, min. 56: Tamas suteaza prin surprindere de la aceeasi distanta, care l-a lasat uluit pe Piatov.

1-2, min. 65: dupa o interceptie a lui Bilasco, Daniel Niculae face slalom printre trei adversari si suteaza pe jos, la coltul lung.

2-2, min. 77: Lobont respinge sutul lui Sevcenko, Konoplianka, nestingherit de Tamas si Maftei, inscrie printre picioarele portarului roman

3-2, min. 80: Sevcenko l-a depasit pe stinga pe Rat, a sutat peste Lobont, iar interventia lui Chivu s-a soldat cu un autogol.

Nici nu stii ce sa mai spui dupa aceasta prima infringere a tricolorilor in fata Ucrainei. Are dreptate Chivu cind spune ca nationala este prea slaba valoric pentru a putea emite pretentii la calificare? Sau poate ca Razvan Lucescu nu este omul care sa faca minuni cu acesti jucatori? In primul rind, Ucraina nu este deloc o echipa de duzina, cum spun unii si altii: Husiev, Cihrinski, Timosciuk, Rotan, Sevcenko si Milevski au evoluat la Cupa Mondiala din 2006, ajungind in sferturi, exact performanta cu care ne laudam mereu, vorbind despre generatia noastra de aur. Iar unele dintre plombele puse de noul selectioner Markevici se arata a fi jucatori de mare perspectiva, cum ar fi Aliev (remarcabil nu numai prin sut dar si prin abilitatile sale de play-maker), sau necunoscutul Konoplianka. Pe partea cealalta, echipa Romaniei care s-a manifestat doar in primele cinci-zece minute si in prima parte a reprizei secunde, sufera cel mai mult la capitolul lipsa de unitate. Singurii coechipieri obisnuiti din formula de start au fost Maftei si Bilasco, iar cu o linie de mijloc formata dintr-un brasovean, un stelist, unul de la Kiev si unul din Arabia, plus un atacant debutant de la Urziceni si altul de la Dinamo, este greu, daca nu chiar imposibil, sa construiesti actiuni periculoase. Razvan Lucescu a fost prea marcat de dezastrul de la Belgrad si rusinea de la Timisoara, pentru a gindi altfel decit defensiv meciul si poate ca cele citeva momente bune ale tricolorilor ar fi fost suficiente pentru un succes nescontat, daca defensiva n-ar fi fost mereu prinsa pe contrepied. Or, tocmai aici, Razvan Lucescu a gresit la selectie, apelind la jucatori expirati ca Maftei sau rezerva de lux a Romei, Lobont. Tabloul apararii este complet doar daca mai adaugam faptul ca Rat, senator de drept pe partea stinga, a prins o zi catastrofala.

In fata, Bilasco si Andrei Cristea au facut de-abia cunostinta si nu intimplator jocul ofensiv s-a inviorat dupa intrarea lui Cocis si Daniel Niculae, jucatori au jucat destule partide impreuna. Dar tocmai cind echipa lui Razvan Lucescu parea ca stapineste jocul si poate conserva rezultatul favorabil, au intervenit un nou sir de bilbe in preajma portii, si Ucraina ne-ar fi invins. Este rezultatul de la Lvov o catastrofa? Nici vorba, ba mai mult se poate considera drept un barometru al starii actuale a echipei nationale. Razvan Lucescu cauta solutii si concluzia este ca mai are destul de cautat. Urmatoarele meciuri amicale, cu Macedonia si Honduras, ne vor lamuri mai mult in legatura cu potentialul defensivei, mai ales ca va lipsi si Cristi Chivu!

 

Pisica pe arbitri

"Nu am comentat arbitrajele, nu m-am plins niciodata, dar ceea ce s-a intimplat astazi a fost revoltator. Chiar acum patru zile am avut o discutie cu tata, discutam ca e un meci acasa, ca au nevoie de victorie, si mi-a zis sa ma astept la un arbitraj ostil. Asa a fost, din pacate. Au fost multe magarii ale arbitrilor la aceasta partida. Afecteaza modul in care s-a pierdut, am avut jocul in mina si au fost toate aceste magarii, care duc la frustrare", a spus selectionerul Razvan Lucescu, care a reclamat un penalty refuzat lui Niculae si un ofsaid la golul de 2-2. Selectionerul a precizat ca echipa a fost taxata in momentele bune pe care le-a avut in joc. "Am avut momente mai proaste, dar am avut si momente bune. Culmea e ca atunci cind am avut momente bune am fost taxati. E un meci amical, din care raminem cu lucruri frumoase, pot sa apreciez evolutia lui Bilasco, mi-a placut foarte mult si Cocis, care a fost foarte disciplinat tactic, a dat un plus de consistenta, de disciplina tactica", a explicat el. Razvan  si-a exprimat nemultumirea fata de atacanti, care au recuperat multe baloane insa le-au pierdut cu usurinta: "Lobont a facut greseala de la primul gol, dar exista si greseala lui Paitov, dar e usor de a gasi vinovati. Nu vreau sa critic atacantii, insa cind trebuie sa alergi ca sa recuperezi si in secunda urmatoare mingea este la adversar este o risipa de efort si nu este normal". Lucescu a mai spus ca Daniel Niculae nu ar fi trebuit sa intre la pauza, insa acea schimbare a fost impusa de cursul jocului, iar intrarea sa a adus mai multa consistenta in joc, atacantul reusind chiar sa marcheze.

Comentarii