Care derby?

vineri, 22 septembrie 2006, 21:08
3 MIN
 Care derby?

Cel mai incins duel fotbalistic al ultimilor ani, Vaslui – Iasi programeaza miine un nou episod. „Amenintata” de viitoarele meciuri cu Steaua, Rapid si Dinamo, ce bat la usa, Politehnica incearca sa speculeze situatia critica in care se afla gazdele si sa puna deoparte punctele necesare zilelor grele. Bazindu-se si pe antrenorul Ionut Popa, ce a ajuns ieri la echipa dupa inmormintarea socrului sau, iesenii afirma ca au invatat ceva din episoadele National, Petrosani si chiar Craiova, echipe aflate in subsol de unde moldovenii s-au intors doar cu un punct. De aceea, speranta ca se poate atinge cota ^5 in clasamentul adevarului a fost exprimata public de presedintele Sorin Boca. Acesta a demontat si caracterul de derby ce incearca sa fie dat partidelor Vaslui – Iasi: „Cu tot respectul pentru vasluieni, meciul de duminica nu e un derby. Cind afirm acest lucru ma bazez pe istorie si statistici, ce sint net in favoarea noastra”. Boca e constient insa de orgolii, asa ca a cerut jandarmilor din Iasi sa insoteasca cele 7 autobuze ce vor pleca duminica, de la ora 14.30, din fata Salii Polivalente, spre Vaslui. „Cei 600 de suporteri ai nostri care estimam sa fie prezenti la meci si care vor intra liber, pe baza de reciprocitate, vor fi insotiti de jandarmi ieseni. Am inteles ca si gazdele au luat masuri suplimentare de siguranta, asa ca speram sa nu se mai repete incidentele din sezonul trecut” , a spus Boca.
Ambele formatii au probleme serioase de lot inaintea partidei. Gazdele i-au anuntat accidentati pe S. Frunza, Nachtailer, H. Popa, Sabou si Dobos, Mardare si Neagu fiind trecuti la capitolul incerti. In aceste conditii, exista voci care afirma ca jucatorii trecuti pe linie moarta dupa meciul cu Dinamo, M. Croitoru, Haisan si Jovanovic ar putea fi reprimti si chiar utilizati in meciul de miine, chiar daca Multescu sustine ca nu vor fi inclusi in lot pentru partida cu Iasul. De altfel, dupa remanierea serioasa din vara, Vasluiul pare a nu mai avea forta etalata in returul campionatului trecut, implanturile unor jucatori fara nume, adusi din diferite colturi ale lumii, nefiind inca reusite, la fel ca si cele ale fotbalistilor transferati de la Bacau. Acum, Vasluiul este foarte aproape de a legitima un jucator portughez, Nuno Gomes (nici o legatura cu fostul virf al nationalei lusitane!). De aceea, „galben-verzii” se chinuie in acest start de campionat, iar antrenorul Gigi Multescu a si fost contestat dupa ultimul esec, de la Bistrita; conducerea vasluienilor a anuntat insa ca postul tehnicianului nu e in pericol. In ceea ce-i priveste pe ieseni, ei nu vor putea conta pe Miclea, Palimaru si Onofras, recuperarea lui Gavatorta decurgind bine.
Vaslui: Zolna – I. Voicu, Buhus, L. Ivan, Cornea – St. Apostol, Ljubinkovic, Madar, Gheorghiu – Buhaescu, Bukvic.
Iasi: Branet – Toma, Bernard (Ciobanu), Onut, Bordeanu – Buta (Tincu), Iurisniti (Gavatorta), Saric, Sfirlea – Cernoch, Bilba.
Arbitri: V. Berbecaru – A. Onita, D. Birgauanu. Nu este exclus ca Victor Dan Berbecaru sa fie schimbat in ultimul moment. Din informatiile pe care detinem, acesta nu a primit nota de trecere, in urma prestatiei sale de la meciul Rapid – FC Arges.
Observatori: A. Popescu, M. Nesu.
Nu se televizeaza!
Conform programarii initiale, partida SC Vaslui – Poli Iasi trebuia transmisa in direct de Telesport. Din nefericire, partida nu va mai fi televizata. Meciul Pandurii Tg. Jiu – FC National, care era programat simbata, la ora 17,00, a fost aminat pentru a doua zi, la aceeasi ora cu asa-zisul derby moldovean. Desi intilnirea de la Vaslui pare mult mai interesanta, Telesport va transmite in direct meciul de la Tg. Jiu.

Comentarii