Care pe care?

Subtitlu

vineri, 23 iunie 2006, 23:54
3 MIN
 Care pe care?

Faza grupelor s-a incheiat. De-acum, care pe care! Nu mai exista meciuri egale, daca in 90 de minute nu se desemneaza un invingator, urmeaza prelungiri si lovituri de la 11 m, daca este cazul. Iata meciurile din week-end
Germania – Suedia. Doua adversare traditionale, cu un palmares covirsitor de partea nemtilor. Germanii au cistigat la Cupa Mondiala din 1934, in sferturi (2-1) pentru nemti, in 1974 (4-2), precum si la Euro 1992 (3-2), singura victorie suedeza in marile competitii inregistrindu-se la CM 1958, disputat in Suedia, nordicii calificindu-se in finala dupa o victorie cu 3-1. A fost scandal mare la acel meci, germanii contestind prestatia arbitrului ungur Istvan Zsolt, care l-a eliminat la scorul de 1-0 pentru ei, pe fundasul Juskowiak. Nu putini au fost cei care au explicat aceasta decizie printr-o razbunare a ungurului pentru imensa deceptie provocata de teutoni Ungariei maxime, la editia precedenta. Echipa germana este in crestere, dovedita in meciul cu Ecuador, in timp ce Suedia inca dezamageste, in ciuda calificarii.
Argentina – Mexic. O singura intilnire in istoria Cupei Mondiale, disputata la prima editie, in 1930, un meci ciudat in care s-au ratat trei din cele cinci (!) penaltiuri acordate, Argentina cistigind cu 6-3. Nu din aceasta cauza, Argentina este mare favorita, desi nici Mexicul n-a jucat rau. De la mexicani lipseste Perez (suspendat), care era oricum rezerva, dar se asteapta reintrarea virfului Borgetti. Este interesant ca invingatoarele din aceste prime doua intilniri se vor intilni intre ele in sferturi, unde se asteapta, deci, un soc Germania – Argentina.
Anglia – Ecuador. O intilnire inedita, intre o mare favorita si o echipa sud-americana din linia a doua a continentului, dar aflata in mare progres. Englezii nu pot beneficia de serviciul lui Michael Owen, locul sau fiind luat de Wayne Rooney.
Portugalia – Olanda. Este derbiul acestei prime jumatati a optimilor, care ne aminteste de semifinala de la Euro 2004, in care gazdele lusitane au invins cu 2-1, inscriind toate golurile, prin Maniche, Cristiano Ronaldo si… Andrade in proprie poarta. De data aceasta, Olanda se afla intr-un usor ascendent fata de adversara sa, dar este greu de stabilit o favorita.
Meciurile de astazi
Germania – Suedia
Allianz-Arena München, ora 18,00
Germania: Lehmann – Friedrich, Mertesäcker, Metzelder, Lahm – Schneider, Frings, Ballack, Schweinsteiger – Klose, Podolski. Antrenor: Jürgen Klinsmann
Suedia: Issaksson – Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman – Wilhelmsson, Linderoth, Kählström, Ljungberg – Allbäck, Larsson. Antrenor: Lars L?gerbäck.
Arbitri: Carlos Simon – Aristeu Tavares, Ednilson Corona (Brazilia).
Argentina – Mexic
Zentral Stadion, Leipzig, ora 22,00
Argentina: Abbondanzieri – Burdisso, Ayala, Heinze, Sorin – Maxi Rodriguez, Mascherano, Cambiasso, Riquelme – Saviola, Crespo. Antrenor: José Pekerman.
Mexic: Sanchez – Marquez, Osorio, Salcido – Mendez, Bravo, Pardo, Torrado, Pineda – Franco, Borgetti. Antrenor: Ricardo Lavolpe.
Arbitri: Massimo Busacca – Francesco Buragino, Matthias Arnet (Elvetia).
Meciurile de miine
Anglia – Ecuador
Gottlieb-Daimler Stadion, Stuttgart, ora 18,00
Anglia: Robinson – Carragher, Ferdinand, Terry, A. Cole – Beckham, Gerrard, Lampard, A. Cole – Rooney, Crouch. Antrenor: Sven-Göran Eriksson.
Ecuador: Mora – De La Cruz, Hurtado, Espinoza, Reasco – E. Tenorio, Mendez, Castillo, Valencia – Delgado, C. Tenorio. Antrenor: Luis Suarez.
Arbitri: Frank de Bleeckere – Peter Hermans, Walter Vromans (Belgia).
Portugalia – Olanda
Frankenstadion, Nürnberg, ora 22,00
Portugalia: Ricardo – Miguel, Carvalho, Meira, Valente – Petit, Maniche – Figo, Cr. Ronaldo, Simao – Pauleta. Antrenor: Luiz Felipe Scolari.
Olanda: van der Sar – Heitinga, Ooijer, Mathijsen, van Bronckhorst – van Bommel, van der Vaart, Cocu – van Persie, van Nistelrooy, Roben. Antrenor: Marco van Basten.
Arbitri: Valentin Ivanov – Nikolai Golubev, Evgheni Volnin (Rusia).

Comentarii