Ce vreti de la echipa asta?

joi, 05 mai 2011, 22:39
3 MIN
 Ce vreti de la echipa asta?

Desi a cistigat la limita, cu 1-0, iar jocul prestat nu a fost spectaculos, CSMU Politehnica a trecut miercuri fara probleme de Gaz Metan CFR Craiova, in etapa a XXV-a a Ligii a II-a de fotbal. Afirmatia este sustinuta si de cele precizate ieri, in cronica meciului, dar si de citeva din cifrele partidei: 15-6 la suturi (5-1 pe poarta), 4-0 la capitolul ocazii mari.

Mai important decit succesul in sine este faptul ca jucatorii ieseni au reusit sa etaleze, ca si in precedentul meci oficial, in care s-a obtinut o remiza cu Petrolul Ploiesti, in deplasare, destula vointa, daruire si, daca ne gindim la faptul ca mijlocul Politehnicii a fost suta la suta ploiestean in duelul cu "gazarii", caracter. Aceste lucruri pot pare surprinzatoare in fotbalul actual, mai ales daca tinem cont de conditiile oferite echipei (pina si oltenii au dat Politehnicii o lectie de organizare, ei nerevenind acasa dupa meciul de la Ploiesti, de vinerea trecuta, pentru a pregati in liniste meciul fara importanta de pe "Emil Alexandrescu"), de faptul ca haosul si incertitudinea domnesc la clubul din Copou, ca fotbalistii au fost mintiti in repetate rinduri, nu mai au nici o motivatie financiara (primele promise nu s-au mai dat, neincasindu-se astfel nici un bonus in retur), multi traind si cu nesiguranta zilei de miine, deoarece nu stiu unde vor mai fi peste o luna. Ajungem astfel la punctul cel mai important, perspectiva.

Inca din iarna s-a anuntat ca obiectivul principal al CSMU Politehnica este reconstructia, promovarea fiind tinta numarul doi. Apoi, dupa esecul cu FC Bihor, s-au definitivat liniile principale care trebuie trasate pentru pregatirea campaniei de promovare din sezonul viitor: renuntarea la jucatorii care nu au confirmat, demararea negocierilor pentru pastrarea fotbalistilor care sint considerati a fi utili si pe viitor, deschiderea unor piste pentru achizitionarea unor jucatori care au mai fost in vizor sau care evolueaza la echipe care acum se afla in deriva (Victoria Branesti, Sportul Studentesc), testarea mai multor tineri. Cu exceptia ultimei directii (in conditiile in care Badic a fost accidentat, toti cei patru jucatori sub 21 de ani pe care se doreste a se miza si la anul au fost titularizati si la Ploiesti si cu Gaz Metan CFR) nu s-a mai facut nici un pas inainte timp de o luna! Inertia conducerii este cu atit mai inexplicabila cu cit tintele principale dorite a continua in Copou, Muth, Patrascu, Tudor si Gado (primii trei fiind imprumutati, ultimul, la final de contract) si-au dorit sa ramina la Poli. De intirzierile capilor Iasului au si inceput sa profite alte cluburi, Pandurii fiind la un pas de a obtine semnatura lui Gado, care a preferat sa nu riste miercuri, desi este recuperat din punct de vedere medical. In plus, Petrolul a inceput sa-i faca cu ochiul lui Tudor iar Ceahlaul s-a interesat iarasi de Patrascu. Iar lucrurile sint pe aceeasi linie si in ceea ce priveste jucatorii care acum sint de rang doi, dar care pot sa creasca, mai multi dintre acestia cautindu-si alte echipe in conditiile in care nimeni de la CSMU nu le propune prelungirea contractului.

Lucrurile nu s-au indreptat nici dupa jocul cu Craiova, ieri, presedintele interimar al Politehnicii, Mircea Ursu, anuntind ca sedinta Comitetului Director gindita initial a avea loc astazi sau miine a fost aminata pentru saptamina viitoare.

Astfel, raspunsul clar pe care-l asteapta iesenii de la sefii CSMU Politehnica in privinta viitorului clubului se mai amina inca o data, desi fiecare zi de intirziere costa mult in ipoteza in care se doreste cu adevarat promovarea in sezonul viitor.

In ceea ce priveste iluziile celor care gindesc ca promovarea se poate realiza bazindu-se exclusiv pe filonul local, prestatiile unui Cretu ori Herghelegiu spun multe despre nevoia tinerilor de a avea linga ei jucatori cu experienta pentru a putea creste.

Comentarii