Ciinii sau cateii?

luni, 07 mai 2007, 20:55
3 MIN
 Ciinii sau cateii?

Nici macar marile derbiuri interbucurestene care s-au derulat in aceasta primavara n-au stirnit atitea discutii ca acest Dinamo – CFR Cluj, extrem de important in privinta ocupantei pozitiei secunde in clasament. Meciul nu este unul cu cutitele pe masa, "ciinii rosii" asigurindu-si prin remiza de simbata, de la Iasi, titlul de campioni nationali. Marea problema care se pune este o chestiune de atitudine a dinamovistilor, care anuntasera mai demult ca, in momentul cind certitudinea titlului va fi pecetluita, jucatorii importanti vor pleca in vacanta, iar pe teren vor juca "spartanii mici", cum ii place sa spuna managerului Cristi Borcea. Cum regulamentele in vigoare nu pedespesc o astfel de atitudine (regula cu "deconsiderarea competitiei" a fost abolita demult), nimeni nu poate cirti impotriva unei astfel de strategii. Numai ca fulgerele si tunetele rasar din palatele lui Gigi Becali, pentru ca de o abordare serioasa a dinamovistilor in meciul din aceasta seara, depinde in mare masura calificarea Stelei pentru editia viitoare a Ligii Campionilor. Si unde mai pui ca, intr-un fel, odata cu spulberarea iluziei unei participari direct in grupe, sansele "ciinilor" de a fi capi de serie in turul III preliminar depinde de mai multe conditii, una dintre ele fiind clasarea clujenilor pe locul II! Ce-i drept, trebuie indeplinite cinci conditii din sapte, unele dintre ele foarte greu de atins, dar problema ramine si vorbele circula. Informatiile care rasar din Soseaua Stefan cel Mare, sint ele insele, contradictorii. Daca o serie de actionari impartasesc ideea lui Borcea cu rodarea lotului, antrenorul Mircea Rednic nici nu vrea sa auda. Se zice ca "Puriul" si-a certat elevii pentru faptul ca s-au multumit cu putin la Iasi si nu vrea sa auda de folosirea "cateilor" intr-un meci de o asemenea importanta. Certitudinea, care naste alte discutii si intrebari, este legata de aceea ca virfurile de lance Danciulescu si Niculescu au primit cartonase decisive la Iasi si vor fi suspendati pentru partida cu CFR.
Din partea Clujului, presedintele Iuliu Muresan, a declarat public ca doreste ca Dinamo sa evolueze cu cea mai buna echipa, pentru a nu umbri in nici un fel o eventuala performanta a echipei de pe Gruia, care a fost singura – in acest campionat – care a realizat o victorie in fata "ciinilor": 2-1, in tur, la Cluj.
Mai mentionam ca o remiza nu poate multumi gruparea ardeleana, pentru ca Steaua, aflata la un punct in urma ei, are un program usor in ultimele etape, intilnind pe teren propriu pe Ceahlaul si Pandurii, si in deplasare pe FC National si Jiul, ultimele doua, retrogradate si matematic.
Miza jocului este, deci, uriasa si important este nu faptul daca vor intra pe teren "ciinii" sau "cateii" ci cum vor juca acestia. Meciul va fi condus de o brigada avindu-l la centru pe Sevastian Coltescu.
Tot astazi, se mai disputa, de la ora 18,00, partida fara miza Universitatea Craiova – Jiul Petrosani (in tur, 2-1 pentru olteni), partida transmisa in direct de Telesport.

Comentarii