Cintarul cu probleme

vineri, 08 iulie 2011, 21:55
2 MIN
 Cintarul cu probleme

Astazi, Lucian Bute isi va pune in joc pentru a opta oara centura mondiala, in fata francezului Jean Paul Mendy, in cadrul galei "Campion pentru Romania", ce va avea loc la Romexpo si va fi transmisa de Pro TV.

Pugilistul Lucian Bute a trecut, ieri, la Bucuresti, cintarul oficial inaintea meciului cu francezul Jean Paul Mendy, in care isi va apara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a opta oara. Atit Bute cit si Mendy s-au incadrat in limita categoriei, de 76,2 kilograme, romanul cintarind 76,150 kilograme, iar Mendy 75,300 kilograme.

"E firesc sa am emotii la cintar, ultimul kilogram a fost destul de greu de dat jos. Ma bucur ca am facut categoria, primul adversar a trecut. Am facut categoria usor, doar azi mi-a fost mai greu. Acum m-am hidratat deja si voi continua toata ziua sa ma rehidratez", a declarat Bute, dupa cintar. Bute si Mendy si-au ales manusile pentru meciul de simbata: "Este o chestie de cum te simti, nu e mare diferenta intre ele", a adaugat romanul. Campionul mondial IBF a mai spus ca deja vizualizeaza prima repriza a meciului cu Mendy: "M-am gindit mult la el, la stilul lui, la strategia mea. Deja vizualizez cum o sa fie prima repriza si cum va continua meciul.Nu mi-am proppus sa-l fac KO, obiectivul meu e sa cistig meciul". La cintarul oficial au participat peste 200 de persoane, iar fanii l-au aclamat pe Bute si i-au scandat numele.

Unul dintre participantii la gala de astazi, filipinezul Juni Talape, care urmeaza sa-l intilneasca pe romanul Viorel Simion, pentru titlul international la categoria pana, versiunea WBC, a avut mari emotii la cintar. Initial, filipinezul a cintarit 57,500 kg (fata de 56,750 pentru Simion). Pugilistul filipinez a primit un ragaz de doua ore pentru a slabi 200 de grame si pentru a reusit sa intre in limitele categoriei. Filipinezul a renuntat si la lenjeria intima, el fiind acoperit cu un cearsaf, pentru a-si verifica greutatea, insa nici atunci nu s-a incadrat. Dupa o ora, el a reusit sa se incadreze, cu 57,050 kg. Meciul se va desfasura pe durata a 12 reprize.

O alta problema a fost reprezentata de boxerul roman Ciprian Apollo, care trebuia sa-l intilneasca  pe Genaro Garcia, intr-un meci de patru reprize. Conform organizatorilor, Ciprian Apollo si-a fracturat mina la un antrenament si nu va mai putea boxa astazi. Meciul lui Apollo a fost inlocuit cu intilnirea dintre Sergio Gomez (Nicaragua, 16-8, 12 KO) si Sahib Usarov (Tadjikistan, 15-0, 6 KO), la categoria superpana. Celelalte meciuri ale galei sint:

Categoria supermijlocie,10 reprize: Remam St-Juste (Canada, 22-2-1, 15 KO) – Jaudiel Zepeda (Mexic, 12-4-1, 9 KO).

Categoria grea, 4 reprize: Bogdan Dinu (Romania, 5-0-0, 2 KO) – Awadh Mohamed Tamim (Tanzania, 12-2-0, 7 KO).

Categoria superusoara, 10 reprize: Pier-Olivier Cote (Canada, 16-0-0, 11 KO) – Pedro Navarette (Mexic, 25-11-3, 14 KO)

Comentarii