Copos, scoate banii!

luni, 05 martie 2007, 21:57
2 MIN
 Copos, scoate banii!

Dupa mai bine de sapte ani, litigiul dintre Politehnica Iasi si Rapid Bucuresti pe marginea transferului din 1999 a lui Daniel Pancu din Giulesti la clubul italian Cesena a ajuns la final. Dupa ce vineri a luat la cunostinta ultimele probe aduse in acest caz, ieri, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) a anuntat ca bucurestenii trebuie sa plateasca moldovenilor suma de 189 500 $. Decizia data de ultima instanta fotbalistica interna este definitiva si irevocabila.
Reamintim ca scandalul a aparut in 1999, cind Rapidul a platit Politehnicii suma de 80 500 $ ca urmare a vinzarii lui Pancu la Cesena, tranzactie in valoare de 1,2 milioane $. Aceasta desi in 1996, cind giulestenii l-au cumparat pe fotbalistul iesean, in actul de transfer era stipulat faptul ca moldovenii trebuiau sa primeasca 25% din suma rezultata dintr-o revinzare ulterioara. Acest element a dus la condamnarea penala a fostului presedinte al Politehnicii, Vasile Drutca, pentru fals, dupa judecata din instantele civile cazul ajungind iarasi la comisiile fotbalistice. Comisia de Apel a confirmat decizia data in 1999 de Comisia pentru Statutul Jucatorului, ce obliga Rapidul sa plateasca Iasului 189 500 $, hotarirea fiind confirmata si de CAF.
Mentionam ca diferenta dintre cei 300 000 $ ce reprezinta 25% din banii prin care  Pancu a fost vindut la Cesena si suma dintre banii primiti initial de Poli (80 500 $) si cei pe care Iasul trebuie sa-i mai incaseze (189 500 $) reprezinta taxe federale de 10% ce se aplicau la transferurile in strainatate.
Vestea venita de la CAF a fost comentata de presedintele Politehnicii, Sorin Boca, astfel: "Ma bucur ca nu am renuntat sa ne luptam in acest caz, desi multa lume ne-a spus ca ne zbatem degeaba. Chiar daca abia dupa sapte ani, s-a facut dreptate si felicit comisiile federale pentru faptul ca au judecat corect cazul. Astept ca Rapidul sa respecte regulamentul si, fiind o decizie definitiva si irevocabila, sa achite banii in termenul regulamentar de treizeci de zile".

Comentarii