Craiovencele au inclinat steagul

duminică, 17 septembrie 2000, 23:00
2 MIN
 Craiovencele au inclinat steagul

Penicilina Iasi a pornit cu dreptul in noua editie a Diviziei A la volei feminin. Asa cum se anticipa, elevele lui Nicu Roibescu si Aureliei Ichim au invins in runda inaugurala in deplasare, pe Universitatea Craiova, cu 3-1 (17, 14, -26, 12). Meciul a fost controlat in permanenta de oaspete, care si-au adjudecat primele doua seturi fara probleme, gratie jocului superior in toate compartimentele. Probabil ca meciul ar fi trebuit sa se incheie cu un sec 3-0, dar relaxarea prematura a jucatoarelor noastre si citeva rabufniri de orgoliu ale gazdelor, admonestate la scena deschisa de publicul spectator, au facut ca setul al treilea sa se prelungeasca nepermis de mult si pe finalul sau citeva erori copilaresti ale iesencelor au oferit o gura de oxigen Universitatii. Probabil ca punctul decisiv a fost cel de la 24-24, cind un blocaj normal al iesencelor a fost considerat incorect de catre arbitru si craiovencele s-au trezit pentru prima oara la conducere pe tebala de marcaj. N-a fost, insa, decit un simplu foc de paie, pentru ca Penicilina a evoluat aproape fara cusur in setul al patrulea, pe care l-a cistigat la 12, in ceva mai mult de zece minute de joc.
In echipa ieseana a jucat si Cezara Ruxandoiu, care, dupa o serie de pereginari pe la alte echipe, a decis sa continue cu Penicilina. Din sextetul de baza au mai facut parte Dochia, T. Popa, Dulcianu, Androhovici, Formagiu, iar pe parcurs au mai intrat Cozma, A. Popa si Giurgea, aceasta din urma primind o mentiune speciala din partea antrenorului Nicu Roibescu pentru jocul prestat. "N-a fost un meci usor, nici noi nu am jucat formidabil, dar valoarea superioara a Penicilinei si-a spus cuvintul. Important este ca am obtinut victoria pe un teren pe care nu stiu cite echipe vor reusi sa se impuna in acest campionat. Sper sa continuam sirul victoriilor si in etapa viitoare, cind jucam acasa cu Unic Piatra Neamt", a declarat Nicu Roibescu.
In derbiul primei etape din Divizia A, la Bacau, echipa locala Universitatea a invins cu 3-0 pe campioana en-titre, Rapid. Celelalte rezultate ale rundei au fost: Dinamo – Braiconf Braila 3-0; Unic Piatra Neamt – Astral Sibiu 3-1; RATB – Dacia Pitesti 1-3; CSU Galati – CSU Gaz Metan Tg. Mures 3-1. (ICT)

Comentarii