Cum va apara fotbalul Gica Popescu?

joi, 10 noiembrie 2005, 00:00
1 MIN
 Cum va apara fotbalul Gica Popescu?

Coborit dintr-un „Renault Espace” cu numar de Brasov care avea inscriptionat sloganul electoral cu care ataca presedintia FRF, „Voi apara fotbalul!”, Gheorghe Popescu a descins ieri la Casa Patrata din Iasi, cu citeva minute intirziere fata de ora anuntata. Insotit de doua persoane din staff-ul sau, de vicepresedintele Consiliului Judetean, Lucian Profir, si de presedintele CS Politehnica, Leonida Antohi, fostul international, ce a etalat o tinuta lejera, blugi, pantofi sport si bluza galbena, a purtat in Sala Galbena discutii cu reprezentantii cluburilor cu drept de vot din fotbalul iesean: staff-ul Politehnicii (presedintele Boca si vicepresedintii Ciulu si Simionas, primul si ca sef al Asociatiei Judetene de Fotbal Iasi), presedintele FC Noua Generatie, Paul Costas, al FC Acvila Iasi, Dan Chiru, si reprezentantul FCM CFR Pascani, Marian Ivan. Au lipsit directorul LPS Iasi, Vasile Midvighi, plecat in Italia, si presedintele Leonard Pascani, Leonard Rusu, retinut de probleme personale. Popescu a discutat 90 de minute cu persoanele amintite, a organizat apoi o conferinta de presa si a plecat spre Vaslui, dupa ce in cursul diminetii fusese prezent si la Piatra Neamt. La iesirea din Casa Patrata, Popescu a fost intimpinat de citeva persoane, cu care s-a pozat si carora le-a acordat autografe.
„Mircea Sandu nu face parte din echipa mea” Dupa ce, miercuri, „Ziarul de Iasi” a publicat un interviu cu Gica Popescu, ieri, conferinta de presa a fost sumara. Iata citeva din raspunsurile candidatului la sefia FRF la provocarile adresate.
– Cum apreciati ca a decurs intilnirea de azi?
– A fost o intilnire amicala, mai mult decit interesanta. Nu am simtit deloc o atitudine ostila, asa cum mi s-a prezentat ca ar putea exista. Oricum, nu-mi explic teama care mai exista in teritoriu vizavi de intilnirile de acest gen, mai ales ca au trecut 15 ani de la Revolutie.
– Mircea Sandu spune ca are sanse mai mari de cistig.
– Eu sint mai increzator in sansele mele decit Mircea Sandu!
– Mircea Sandu a anuntat oficial astazi (n.r. – ieri) ca i-a propus lui Ionut Lupescu postul de director executiv al Federatiei.
– Am vorbit dimineata la telefon cu Ionut, caruia i-am propus sa vina in echipa mea, si l-am gasit suparat pentru ca am spus intr-un interviu mai vechi ca nu voi lucra in echipa lui. Declaratia mea a fost cauzata nu datorita faptului ca Ionut nu are calitati manageriale ci datorita increderii ca numai cu mine la conducere imi pot atinge obiectivele din program. Oricum, si eu am fost suparat pe el, deoarece mi-a criticat programul, desi mi-a recunoscut ca nu-l citise in amanunt. Sper ca am lamurit multe lucruri si cred ca Ionut nu va face parte din echipa lui Mircea Sandu.
– Singurele nume carora le-ai propus public sa faca parte din echipa ta sint Lupescu si Craciunescu. Primul nu ti-a raspuns afirmativ propunerii, al doilea a plecat la Timisoara.
– Echipa mea va fi redusa numeric, insa va contine oameni de calitate. Din ea nu va face parte Mircea Sandu, pentru ca nu are cu ce sa ma ajute la proiectele mele.
– Ai fost acuzat de Mircea Sandu ca oficialitatile locale fac presiuni asupra reprezentantilor fotbalului din teritoriu pentru a te sustine.
– Sint exagerari!
– Ce parere ai despre intelegerea la care a ajuns FRF cu sindicatele?
– Este pentru prima data cind aud de un parteneriat patronat-sindicat. E o masura electorala.
– Dan Petrescu spunea ca emigreaza daca nu cistigi.
– Atunci trebuie sa cistig, sa ramina Dan in Romania!
Bila neagra
Iesit din sala in timpul discutiilor, unul dintre membrii staff-ului lui Gica Popescu a fost chestionat de ziaristi pe tema intirzierii programului. Persoana imbracata in acelasi echipament ca si „Baciul” a raspuns insolent: „Nu va tine nimeni aici!”. Replica a stirnit comentarii de genul „Nici nu a ajuns presedinte Popescu si uite cum se comporta oamenii lui!”.
Iasul cu Nasu’ , Pascaniul cu „Baciu'”
Dupa toate probabilitatile, raportul voturilor iesene la Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal de pe 21 noiembrie va fi de 4-2 in favoarea actualului presedinte FRF, Mircea Sandu. Popescu si-a spulberat ultimele sanse de a schimba orientarea Politehnicii (iritata de arbitrajele din acest sezon, girate de unul din favoritii lui Popescu, Craciunescu, dar si neconvinsa de iesirea „Baciului” din sfera de influenta a lui Ioan Becali) prin organizarea intilnirii de ieri la Casa Patrata, fieful „inamicilor” primarului Gheorghe Nichita. Si AJF Iasi (ce va fi reprezentata la alegeri de presedintele Politehnicii, Sorin Boca, conditie in care pentru Poli va vota vicepresedintele Neculai Ciulu) si FC Noua Generatie Iasi (condusa de Paul Costas, membru in actualul Comitet Executiv) si LPS Iasi (pentru care va vota Vasile Midvighi), aflate in relatii strinse cu Poli, par a merge tot pe mina lui Mircea Sandu. Singura voce locala aparte este a lui Dan Chiru, reprezentantul clubului de futsal de divizia C, Acvila, care are insa mici sanse sa poata vota, deoarece gruparea sa nu are certificatul de identitate sportiva. Pascaniul, in schimb, este de partea lui Gica Popescu, lucru recunoscut ieri si de reprezentantul CFR Pascani, Marian Ivan si de presedintele Leonard Pascani, Leonard Rusu. (Ovidiu MINEA)
Ce doreste Gica Popescu?
Popescu a interzis presei accesul in sala in timpul discutiilor (fapt ce a stirnit multe controverse in toate orasele din tara), motivatia oficiala fiind ca oamenii de fotbal se pot exprima astfel mai liber. „Ziarul de Iasi” a aflat citeva din promisiunile facute ieri de fostul capitan al nationalei, precum si alte elemente de culise.
– Popescu a promis ca fiecare echipa de divizia B si C va primi cite un gazon sintetic. La ora actuala, exista un program deja demarat de FRF, in colaborare cu UEFA, pentru realizarea de terenuri sintetice pentru copii.
– Sistemul competitional gindit de Popescu cuprinde la divizia A 16 sau 18 echipe, cu 4 retrogradante si un sistem play-off pentru determinarea campioanei. La nivelul diviziei C se va propune ca fiecare formatie sa fie obligata sa aiba in teren 3 juniori si doi jucatori sub 21 de ani.
– Popescu sustine restructurarea din temelii a corpului de observatori.
– Popescu a indemnat ca alegatorii sa nu se teama de Mircea Sandu, care nu are o putere asa de mare pe cit se crede.
– CFR Pascani s-a plins de arbitrajele care exista la divizia C, Popescu sustinind ca e prima oara cind cineva i se plinge de arbitraje.
– AJF Iasi l-a contrazis pe Popescu atunci cind acesta a sustinut ca de la nivelul central al FRF se dau telefoane pentru sustinerea actualei echipe de conducere. (OM)

Comentarii