Debutantii la inaltime

Subtitlu

joi, 18 septembrie 2008, 23:13
4 MIN
 Debutantii la inaltime

Rezultat de senzatie

SV Hamburg – Unirea Urziceni 0-0. Puternicul lider al campionatului german s-a impiedicat de "buturuga mica" din Baragan, echipa care conduce in campionatul romanesc realizind un joc perfect tactic, sub comanda lui Dan Petrescu. Ialomitenii s-au aparat avansat, si-au creat si citeva ocazii de gol, dintre care cea mai importanta a fost cea a lui Onofras, iar pe final au jucat defensiv, portarul Arlauksis si un dram de noroc mentinind egalul de pe tabela. Dan Petrescu a reclamat si doua lovituri de la 11 m, in min. 4, cind o minge sutata de Mara l-a lovit in mina pe Alex, si in min. 64, la o disputa intre acelasi Alex si Onofras. In ultimele secunde, Danalache a fost foarte aproape de a da lovitura de gratie.

Hamburg: Rost – Demel, Reinhardt, Alex, Jansen (’86 – Atouba) – Trochowski, Jarolim, De Jong – Neves (’59 – Pitroipa), Olic (’64 – Petric), Guerrero. Antrenor: Martin Jol.

Urziceni: Arlauskis – Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu – Apostol, Paduretu, Balan (’81 – Todoran), Mara – Onofras (‘90^3 – Burns), Bilasco (’89 – Danalache). Antrenor: Dan Petrescu.

Mai tare ca Steaua

Slavia Praga – FC Vaslui 0-0. Anul trecut, in grupele Ligii Campionilor, Steaua a pierdut la Praga si a remizat in Ghencea cu formatia antrenata de Karel Jarolim. Debutanta din Vaslui a reusit un rezultat excelent pe stadionul "Eden", in conditiile in care un aparator de baza (Cinu) a fost indisponibil, iar celalalt (Daniel Munteanu) s-a accidentat in min. 18. Mai mult, Viorel Hizo, l-a sacrificat pe cel mai tehnic jucator al sau, Marian Aliuta, pentru un joc mai pragmatic. In prima repriza, Ghencev era cit pe ce sa-l surprinda pe portarul Vaniak printr-un sut de la 20 metri, care a nimerit bara, iar in cea de-a doua, apararea improvizata a Vasluiului, in frunte cu portarul Kuciak, a rezistat eroic.

Slavia: Vaniak – Krajcik, Suchy, Brabec, Hubacek – Cerny, Tavares, Belaid (’62 – Ivana), M. Jarolim (’88 – Smicer) – Svento, Necid (’87 – Latka). Antrenor: Viorel Hizo. Antrenor: Karel Jarolim.

Vaslui: Kuciak – Panait, Buhus, Munteanu (’18 – Andronic), Markovic – Ljubinkovic, Ghencev, N’Doyé, Gheorghiu (’78 – Aliuta) – N. Jovanovic (’85 – Zmeu), Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.

  

Scor mincinos

VfL Wolfsburg – Rapid 1-0 (1-0). Grafite (’45 – penalty). Echipa din Giulesti a avut o prestatie foarte slaba si vina principala o poarta antrenorul. Marele Peseiro, care a condus pe Sporting in finala Cupei UEFA,  a alcatuit o formatie fantezista, schimbind sistemul de joc, fara nici un virf veritabil si introducind intr-un meci de o asemenea importanta jucatori care au evoluat foarte putin (Vella) sau deloc (Paulista). "Vina" principala pentru ca Rapid a pierdut la scor minim si pastreaza inca sanse de calificare apartine portarului Urko Pardo, providential in vreo cinci situatii in fata jucatorilor germani. In schimb, apararea de trei a giulestenilor a gafat in numeroase rinduri, iar "mercenarii" din fata pot lua notite de cei ai CFR Cluj. Golul a fost marcat dintr-un penalty, acordat just la un fault in careu comis de Cesinha.

Wolfsburg: Benaglio – Riether, Madlung, Barzagli, Schäfer – Josué – Hasebe, Misimovic (’71 – Dejagah), Gentner – Grafite (’71 – Saglik), Dzeko (‘90^4 – Krzynowek). Antrenor: Felix Magath.

Rapid: Pardo – Maftei, Fernandes, M. Constantin – Vella, Herea, Paulista, Bozovic – Cesinha (’57 – J. Cesar), Spadacio (’71 – Djalovic),  Pitbull (’82 – Grigore). Antrenor: José Peseiro.

  

S-au remarcat doar huliganii

NEC Nijmegen – Dinamo 1-0 (0-0). Van Beukering (’57). Ca si rivala sa din Bucuresti, Dinamo n-a reusit sa rupa gura tirgului, si precum José Peseiro, Rednic a incercat fara succes citeva elemente supriza, printre care, readucerea angolezului Zé Kalanga in echipa. Danciulescu a avut, in prima repriza, cea mai mare ocazie de gol, cind – lansat de Bratu – l-a tradat preluarea in pozitie de singur cu portarul. Van Beukering, care mai inscrisese un gol si in prima repriza, anulat pe motiv de ofsaid, a fructificat centrarea celui mai bun om al echipei, Saidi, inscriind cu capul de linga Ropotan. Introdus in partea secunda, Marius Nicolae a aratat multa pofta de joc, dar Torje si Cristea, aflati in forma execrabila, n-au reusit sa fie servantii de care avea nevoie. Mai mult, Lobont a intervenit providential in repriza secunda, in fata lui Saidi, scorul de 0-2 putind fi extrem de dificil de remontat. Tot in sens negativ, s-au remarcat si suporterii dinamovisti, care au provocat scandal pe stadionul din Nijmegen, aruncind cu torte pe teren si in sectorul suporterilor olandezi, distrugind scaune si generind riposta similara a fanilor gazdelor.

Nijmegen: Babos – Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui – Fernandez, Sibum, Radomski, Schone (’70 – Worm), Davids – Saidi, van Beukering (’76 – Tshibamba). Antrenor: Mario Been.

Dinamo: Lobont – Homei, Tamas, J. Cesar, Pulhac – Ropotan – Zé Kalanga (’46 – Torje), Bostina (’80 – Diakité), Ad. Cristea – Danciulescu, Bratu (’61 – Niculae). Antrenor: Mircea Rednic.

 

"Groparii" au ucis Timisoara

FC Timisoara – Partizan Belgrad 1-2 (1-1). Bucur (’23) / Tosic (’34), Bogunovic (’63). Desi sirbii s-au aratat inca de la inceput periculosi, banatenii au inceput bine meciul, cu doua imense ocazii ratate de Abiodun si Karamian si au deschis scorul prin Gigel Bucur, cu un superb lob de la 25 de metri. Replica "groparilor" (numiti asa in Serbia, intrucit stadionul se afla in apropierea unui cimitir) a fost rapida, Tosic (din lovitura libera) si Bogunovic (lansat de Diarra), transformind violetul din inimile spectatorilor in negru.

Timisoara: Pantilimon – Badoi (’48 – Stancu), Luchin, Sretenovic, Milhazes – Abiodun, Alexa, Magera, Art. Karamian (’80 – Borbely) – Rusic (’58 – Goga), Bucur. Antrenor: Dusan Uhrin.

Partizan: M. Bozovic – Stevanovic, N. Djordjevic, Knezevic, Obradovic – Tosic, Moreira, Da Silva, Bogunovic (‘90^3 – Cadikovski), Petrovic (’47 – Lazic) – Diarra. Antrenor: Slavisa Jokanovic.

  

Comentarii