Derbiul etapei, la Iasi

sâmbătă, 28 februarie 2004, 00:00
2 MIN
 Derbiul etapei, la Iasi

„E clar ca derby-ul etapei se joaca Iasi.” Asta a fost concluzia pe care a tras-o antrenorul handbalistilor de la Politehnica, Cornel Badulescu, dupa ce a aflat ca la intilnirea programata astazi la Polivalenta a fost delegat cel mai bun cuplu de arbitri din tara, Cirligeanu-Plesa. Cum Poli-Izometal Timisoara este o echipa lipsita de grijile legate de retrogradare si mai mult ca sigur ca n-a cerut in mod expres un cuplu de arbitri consacrati, delegarea celor doi n-a facut decit sa confirme banuielile unora ca Universitatea Pitesti este echipa care si-a bagat coada atita vreme cit este principala contracandidata a Politehnicii la evitarea unui loc la baraj. Si ca banuielile iesenilor sa capete anvergura, doar vorbe au ramas in continuare promisiunile conducatorilor federatiei privind legitimarea portarului Florin Spiridon mai devreme decit prima etapa a returului, lucru care mai mult ca sigur nu se va intimpla nici saptamina viitoare atita timp cit iesenii vor juca taman in Trivale. In aceste conditii, pare mai mult decit evident faptul ca intilnirea de astazi este una de capatii pentru ieseni, care au nevoie sa invinga pentru a-si mentine intacte sansele de a scapa de locul actual din clasament, care-i poate trimite la baraj. O victorie in fata celei mai valoroase echipe din grupa va cintari cu siguranta mult atita vreme cit timisorenii se pot erija usor in arbitrii grupei, prin valoare si mai ales prin pozitia ocupata in clasament. Chiar daca presiunea apasa intens pe umerii tinerilor jucatori antrenati de cuplul Badulescu-Schender, ei au nevoie de un succes care inseamna capital moral in perspectiva partidei de saptamina viitoare de la Pitesti. Cele doua formatii s-au mai intilnit in acest sezon la turneul de la Sighisoara, timisorenii avind cistig de cauza (26-23) intr-o partida in care iesenii au contestat mai multe decizii ale arbitrilor.
Celelalte partide ale etapei: grupa A – Dinamo Bucuresti – Armatura Cluj, Uztel Ploiesti – Fibrex Savinesti, HCM Constanta – Lignitul Tg. Jiu, Steaua Bucuresti – Minaur Baia Mare, grupa B – Univ. Pitesti – Safilar Arad si Bucovina Suceava – Univ. Craiova.
Restante din etapa a II-a: Minaur Baia Mare – HCM Constanta 31-25 si Fibrex Savinesti – Dinamo Bucuresti 34-36. (Lucian MINUT)

Comentarii